Orhangazi Organize Sanayi Bölgesi Çalışmaları Devam Ediyor

İlçemizden geçecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun etkisiyle birlikte, yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecek olan ilçemizin geleceğinin planlanmasıyla ilgili önemli bir yeri olan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

2012 yılında Orhangazi TSO girişimiyle çalışmalarına başlanılan, İlçemizin su kaynaklarının, gölünün, doğasının, nitelikli tarım alanlarının korunabilmesi ve bilinçli büyümenin en önemli çıkış noktalarından birisi olan Organize sanayi bölgesi çalışmaları yeni bir aşama ile devam ediyor.

Yapılan çalışmalar neticesinde, Organize Sanayi Bölgesi talep dosyası bir önceki dönem Bursa Valisi olan Sayın Şahabettin Harput’ a dosya teslim edilmiş, yerine gelen yeni Bursa Valisi Sn. Münir Karaloğlu’ nun talimatıyla bir inceleme komisyonu oluşturuldu ve komisyonun Valiliğe sunmak üzere rapor hazırlaması yönünde karar verildi.

Komisyon, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Bursa Büyük Şehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri kurumları yetkililerinden oluşturuldu.

25 Nisan 2014 Cuma günü, komisyon üyeleriyle gerçekleştirilen toplantıda Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, Meclis Başkanı Erol Hatırlı, Genel Sekreter Gürol Erol ve TU-ER Danışmanlık firması yetkilileri de hazır bulundu.  Gerçekleştirilen toplantıda, Orhangazi TSO heyeti bölgede OSB kurulmasını istemelerinin sebeplerini sıraladı ve bu konudaki görüşlerini paylaştı.

Toplantı sonrasında, haritalar üzerinde değerlendirilen alanların yerinde incelenmesi yönünde çıkan karar doğrultusunda 30 Nisan 2014 Çarşamba günü komisyon Orhangazi’ de incelemeler gerçekleştirdi.

Orhangazi TSO organizasyonunda gün boyu süren arazi incelemeleri neticesinde komisyon, değerlendirmelerini yapmak ve raporunu hazırlamak üzere ilçeden ayrıldı.

Alınan bilgiye göre önümüzdeki günlerde Valiliğe sunulacak raporla, çalışmaların yönü belli olacak.