Gebze Orhangazi İzmir otoyolu ile ilgili Otoyol A.Ş. Genel müdürü Hikmet Tuğlu ile görüşmeler yapıldı

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Orhangazi’den geçecek Otoyoldan Orhangazi ve Üyelerinin azami ölçüde yararlanmasını sağlamak üzere sürdürdüğü çalışmalara istinaden, geçtiğimiz günlerde Nömayg Proje Müdürü Kutlu Katar ile yapılan görüşmelerinin ardından, bu defa Otoyol A.Ş. Genel Müdürü Hikmet Tuğlu ile görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmelerde konu ile ilgili gelinen nokta hakkında bilgilendirmeler yapan Otoyol A.Ş. Genel müdürü Hikmet Tuğlu,  Projenin başlangıç noktası Gebze olup, yapılacak otoyol Dilovası ile Hersek Burnu arasında yer alan İzmit Körfezi’ni uzunluğu yaklaşık 3 Km olan Asma Köprü ve her iki taraftaki viyadükler ile geçerek Orhangazi ve Gemlik yakınlarından devam edip Ovaakça kavşağı ile Bursa Çevre yoluna bağlandığını ve Proje tamamlandığında, Proje bünyesindeki İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsünün, dünyanın sayılı büyüklükteki asma köprülerinden biri olacağına vurgu yaptı. Yeni yapılacak otoyol, mevcut Bursa çevre yolundan sonra (Bursa – Karacabey) Ayrımı kavşağından yeniden başlayarak Susurluk’un kuzeyinden geçerek Balıkesir’e ulaşacağını belirtti.

Orhangazi TSO Meclis Başkanı Erol Hatırlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk, Yönetim Kurulu üyeleri İslam Kurtiş, Orhan Kocabey, Orhan İpek, Sadettin Ünver’in katıldığı görüşmelerde,  İlçemizden geçecek olan Gebze – Orhangazi –İzmir otoyolu sonrasında Orhangazi’nin ve üyelerinin ortak menfaatleri doğrultusunda Otoyoldan ne şekilde istifade edilmek istendiği konusunda Orhangazi TSO’ nun görüşleri dile getirildi.

Öte yandan, Otoyol ile birlikte yol üstünde yapımı gerçekleşecek olan dinlenme tesisi veya alışveriş merkezlerini, üyelerinin ve Orhangazi’nin menfaatleri doğrultusunda değerlendirmek amacıyla, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası adına şirket kurulduğu ve bu şirket üzerinden üyelerimiz için girişimlerde bulunmak istendiği bilgileri Hikmet Tuğlu ile ayrıca paylaşıldı.

Toplantı sonrasında Meclis Başkanı Erol hatırlı, İlçemiz açısından son derece önemli bir proje olan Gebze – Orhangazi –İzmir otoyolunun çalışmaları ve Orhangazi ile ilgili konularda görüşmelerin devam edeceğini bildirdi.