Gedelek Köyü Muhtarına Hayırlı Olsun Ziyareti

Orhangazi TSO yönetim kurulu başkan yardımcısı ve Gedelek Turşusu Coğrafi İşaret Komisyonu üyesi Murat Öztürk ile beraber Coğrafi İşaret Komisyonu üyesi Mehmet Ercan ve Burak Tokuç ile Meclis Üyesi ve aynı zamanda Gedelek’ li Turşu üreticisi olan Ramazan Soylu ve yine Gedelek’ te Turşu üretimi yapan İsmail Yaman ile birlikte yeni dönemde Köy Muhtarlığına seçilen Mehmet Dönmez’ e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Görüşmelerde Mehmet Dönmezden köyde bulunan turşu üretiminin son durumu hakkında bilgiler alındı. Ardından Murat Öztürk tarafından, geçmiş dönemde Gedelek Turşusu Coğrafi İşaret Çalışmaları ile ilgili bilgiler verilerek, yapılan çalışmaların anlatıldığı bir dosya Köy Muhtarı Mehmet Dönmez’ e verildi.

Son olarak önümüzdeki tarihlerde Gedelek Turşusunun tanıtımının yapılması için neler yapılabileceğine dair değerlendirmelerin yapılacağı bir komisyon toplantısı yapılması yönünde görüş birliğine varılarak ziyaret sonlandırıldı.