Orhangazi TSO 1.Meslek Komitesi Toplantısı Gerçekleşti

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası komite toplantılarına devam ediyor. Komite başkanı Somuncu Baba Ekmek fırını sahibi Mustafa Özgür’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantı sorun ve önerilerin dinlenmesi amacıyla 14 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Ağırlıkla turşu firmaları ve un ve unlu mamullerinin satışını yapan firma temsilcilerinin bulunduğu 1. Meslek Grubu sektörleri ile ilgili görüşlerini paylaştılar.

1. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Özgür yaptığı konuşmada, fırıncılarımızın sorunlarından olan girdi maliyetlerinin yüksekliği, üretim standartlarının getirdiği zorluklar, rekabet şartları nedeni ile büyük tüketim noktalarına ekmek satamamaktan kaynaklanan büyük sıkıntıları olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, Komite Başkanı Mustafa Özgür İlçemizde bulunan sanayi kuruluşlarının ve yemek hizmeti veren firmaların yöneticilerinden Orhangazi’ de bulunan fırınlardan ekmek alımı yapmaları hususunda hassasiyet beklediklerini ve yine Oda yönetiminden de konunun takibini ve desteğini beklediklerini ifade etti.

Turşu firmalarının ürünlerinin raf ömürlerinin fazla olmaması sebebiyle, bu konuda İyi Tarım Uygulamaları eğitimleri ile çiftçilerimizin bilinçlendirilerek bu sıkıntının önüne geçileceği ifade edildi.

Turşu ile ilgili festival yapılması konusunda görüş belirten Gedelek Muhtarı Osman Trak, bu konuda desteklerinizi bekliyoruz dedi.

Bölgenin marka ürününün olmaması sebebiyle, bu konuda yapılan çalışmalarla Gedelek turşusu gibi önemli bir değerin marka haline getirilmesi hususunda odanın çalışmalarına başladığını ifade eden Yönetim kurulu başkanı Ergün Efendioğlu, oda olarak bölgemizin önemli ürünü olan turşunun tanıtımı için çalışmalara başladık, bu doğrultuda 19-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Antalya’daki Yöresel Ürünler fuarına katılım sağlayarak Gedelek turşularını fuarda tanıtmak istiyoruz dedi.

Tüm sektörlerde olduğu gibi 1. Meslek komite üyeleri de küresel ticaretin gelişimi noktasında büyük firmaların piyasaya girmesi sebebiyle sıkıntı yaşamaya başladıklarını ve büyük firmalara karşı rekabet güçlerinin her geçen gün azaldığını ifade eden sektör temsilcileri, gerçekleştirilen toplantıların problemlerin çözümü noktasında çok önemli bir başlangıç olduğu belirtilerek toplantıya son verildi.