13. Meslek Grubu Üyeleri Nitelikli Eleman Eksikliğinin Yaratmış Olduğu Sıkıntıları Dile Getirdi

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası meslek grup toplantılarına devam ediyor. Cumartesi günü gerçekleştirilen 13. meslek grup toplantısında üyeler sektörleriyle ilgili sıkıntılarını ve önerilerini dile getirdi.

Orhangazi TSO üyelerinin nitelikli eleman konusunda çok fazla sıkıntısının olduğu ve bu nedenle 2014 çalışma takviminde bu konunun programa dahil edildiği, yakın zamanda çalışmaların yapılacağı belirtildi.

13. meslek grubunda bulunan madenciler, özellikle bürokratik işlemlerin uzamasının işletmelerini sıkıntıya soktuğunu ifade ettiler.

Yönetim kurulu başkanı Ergün Efendioğlu yaptığı konuşmada ; “ Nitelikli eleman konusunda, üyelerimize gönderdiğimiz anketlerden alınan sonuçlarla çalışmalara başlandığımızı ve bu konuda ilerleyen günlerde  üyelerimizi haberdar edeceğimizi belirtmek istiyorum dedi.”

Bu konuda söz alan Meclis Başkanı Erol Hatırlı ; Odamızın bu yıl içinde gerçekleştirileceği envanter çalışmasıyla, dile getirilen sıkıntıların çözümünde elde edilen verilerin kullanılarak daha rahat yol alınmasında katkı sağlayacağını ifade etti.

Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk ; “ Vasıflı eleman bulamama konusu özellikle bir çok meslek grubumuzu ilgilendiren bir konu, bu konuda Orhangazi TSO olarak çalışmalara devam ediyoruz. Yakın zamanda odamız üyelerinin eleman konusunda  taleplerinin karşılanması için, UMEM Beceri’10  meslek edindirme programını uygulamaya başlayacağız. Ayrıca, üyelerimizin özellikle yasal anlamda yerine getirmesi gerektiği hususları son güne bırakmadan çözüme kavuşturmaları gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Meslek komite başkanı Recai Özyürek  , “ Vasıflı eleman konusunda sıkıntıların çok fazla olduğunun bu durumun odanın yapacağı çalışmalarla azaltılacağı , fakat firmalarında öz eleştiri yaparak bu konuda eksikliklerini belirlemesi gerektiğini , Meslek ve teknik liselere ve de ailelere çocukların eğitimi ve yönlendirmeleri konusunda çok büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Sektörün üretim yeri konusunda sıkıntılar yaşadığının ve bu konuda odanın yaptığı OSB çalışmalarını önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Toplantıya katılan 13. Meslek grubu üyeleri, bu toplantılarda bir araya gelerek dilek ve şikayetlerinin dinlenmesinden ötürü mutluluk duyduklarını ifade ederek toplantıya son verildi.