E-Fatura ve E-Defter Uygulamaları Hakkında Bilgilendirme Semineri

2012 yılında yürürlüğe giren yeni Türk Ticaret Kanunu, her geçen gün yeni uygulamalarıyla ticari hayatımızda daha çok yer almaya başladı. Bunlardan birisi de E- Fatura ve E-Defter uygulamalarıdır.

Bu konuda Orhangazi TSO Akademi bünyesinde,4 Aralık Çarşamba günü Bursa SMMM Orhangazi temsilcisi Sn. Osman Mısır’ ın da katkılarıyla gerçekleştirilecek seminer saat 18:00 ’da odada başlayacak. Seminere tüm üyeler ve muhasebeciler davetlidir.

Standartlara uygun olarak elektronik belge biçiminde düzenlenen faturaların, güvenli ve sağlıklı bir biçimde dolaşımını sağlamak ve dijital ortamda takip etmek amacıyla oluşturulan bir uygulamanın olduğu belirtilen E- fatura uygulamasının, bu gün itibarıyla Petrol Piyasası Kanunu kapsamında madeni yağ lisansına sahip olan firmalar ile bu firmalardan 2011 yılında mal alan mükelleflerin 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle asgari 25 milyon TL brüt satış hasılatına sahip olan mükelleflerin, ayrıca kolalı gazozlar, alkollü içecekler, sigaralar, purolar vb. malları imal, inşa ve ithal edenler ve bu mükelleflerden 2011 takvim yılında mal alan mükelleflerin, 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle ‘asgari 10 milyon lira brüt satış’ hasılatına sahip olanları elektronik fatura uygulamasına geçmeleri zorunlu hale gelmiştir.

Görüleceği üzere, bu konuda kayıtlı kullanıcılar arasında e-fatura kullanımı, alternatif yöntem olmaktan çıkarılmış ve bazı sektörler için e-fatura kullanma zorunluluğu getirilmiştir.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerde, yeni gelişmelerin olduğu bu durum hakkında bilgilendirmelerde bulunması amacıyla, Bursa SMMM Odası Vergi mevzuatı komisyon üyesi Fatma Çil Eradaş ve Birol Köse’ yi odamıza davet ettik. E-Fatura Nedir? , E- Faturayı Kimler Kullanacaklar?, E-Faturada Mali Mühür ve Elektronik İmza gibi konular ile bunların kullanılacağı altyapılarının anlatılacağı bilgilendirme semineri, 4 Aralık  Çarşamba günü saat 18:00 ’da Orhangazi TSO Seminer salonunda gerçekleştirilecek.