Gedelek Turşusunun Coğrafi İşaretinin Alınması için Turşu Üreticileri ile Biraraya Gelindi

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Gedelek turşusunun coğrafi işaretini almak için çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde danışmanlık firmaları ile yapılan görüşmeler sonucunda, bir danışmanlık firması ile anlaşma sağlayan Orhangazi TSO, Gedelek turşusunun, coğrafi işaretinin alınması için yapılacak olan çalışmaların ilk adımını atmış oldu.

Çalışmaların devamında ise, turşu üreticileriyle biraraya gelerek, Gedelek turşularının coğrafi işaretinin alınması hususunda, üreticilerin görüşleri ve tavsiyeleri dinlendi.

Toplantıya katılan turşu üreticileri özellikle, Gedelek turşusunun özelliğinin Pınarbaşı suyundan kaynaklandığını ifade etti.

Danışmanlık firması temsilcisi Ali Peker,  Pınarbaşı suyunu analize yollayarak, suyun bu özelliği test sonuçlarıyla kanıtlandıktan sonra, coğrafi işaret için büyük bir yol kat edeceklerini belirtti.

Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu; Gedelek turşularının Orhangazi için büyük bir marka değeri olduğunu ve coğrafi işaret almak için Orhangazi TSO olarak bütün çalışmaları yapacaklarını ifade eden Ergün Efendioğlu; “İlçemizin tanıtımını yaparken, meşhurluğu ilgili makamlarca da onaylanmış olan Gedelek turşularımızı her alanda tanıtarak, bu değerli ürünümüzün marka değerini arttırmak istiyoruz” dedi.

Böylece Gedelek turşusuna Coğrafi işaret alındığı taktirde, ilçemize ve Gedelek’teki turşu üreticilerimize bu işaret ile birlikte çok daha fazla katma değer sağlanacağı ifade edildi.