Orhangazi TSO, Üniversite İşbirliğinde İnovasyon Fuarında Yerini Aldı

Bu sene ikincisi düzenlenen İnovasyon Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Teknik Üniversitesi ile yapmış olduğu işbirliğiyle birlikte fuarda yerini aldı. Prof. Dr. Davut Kavranoğlu’ nunda ziyaret ettiği stant yoğun ilgi gördü.

Fuarın açılışını, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Güney Kore Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Park Hang Sık, Norveç Bilim Konseyi Başkanı Arvid Hallén, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ile TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptı.

Açılış töreninde konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı  Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, “Hedeflediğimiz ihracat rakamlarını yakalamak için teknolojiye önem vermeliyiz. Bu nedenle bu fuarlar çok önemli bir amaca hizmet ediyor. Geçen yıl 500 civarında buluşla açılan fuarda, bu yıl 800’ ün üzerine çıkması da bu anlamda mutluluk vericidir. “ dedi.

Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan yaptığı konuşmada, Patent Haklarının Korunmasının, gelişmenin dünyaya ürün satmanın önündeki en önemli faktör olduğunu belirterek, Türkiye de elde ettiğimiz ürünlerle ilgili daha çok patent başvurusunun olması gerektiğini vurguladı.

24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Fuarı’ a Bursa Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa hareket ederek katılım sağlayan OTSO, bölgenin gelişen teknolojileri takip eden ve uygulayan sanayi kuruluşlarının AR-GE departmanlarıyla da görüşerek, bölgemizde uygulanan teknolojilerin tanıtımını yapmak amacıyla fuarda bölgemizi temsil edecek.

Teknolojik yeniliklerin ve buluşların sergilendiği fuarın açılışında hazır bulunan OTSO Meclis Başkanı Erol Hatırlı, Yönetim kurulu başkan yardımcısı Murat Öztürk, Yönetim kurulu üyeleri İslam Kurtiş, Burak Tokuç ve Genel Sekreter Gürol Erol, açılışın ardından stantları gezdi.

Meclis Başkanı Erol Hatırlı; 10 lider ülke arasına girmek istiyorsak tasarım, markalaşma, Ar-Ge ve inovasyona daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Bu nedenle bizlerde Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak sanayi-üniversite-oda işbirliğinde çalışmalarımıza başlamış olduk.

Fuara üyelerini de davet eden Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, 27 Ekim Pazar günü ücretsiz otobüs ile fuarı ziyaret edecek.

Yüzlerce buluşun sergilendiği 2. İnovasyon Türkiye, Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı’nda merdiven çıkan bavul, otomatik karıştırıcı tencere, görüntü oynatabilen tepsi, otomatik çivili oto lastiği, kendinden ışık veren asfalt, bitlenmeyi engelleyen toka, kendini soğutan ısı yalıtımlı saksı, bebek yıkama cihazı, görme engelliler için oyuncak, anne sütlü emzik, çift kollu hareketli rimel, uzay koltuk gibi 850 proje bulunuyor.

2. İnovasyon Türkiye Fuarı 27 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.