Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Teknik Üniversitesi ile Birlikte Hareket Etme Kararı Aldı

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün  Efendioğlu’nun

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün  Efendioğlu’nun  davetlisi olarak sanayicilerle bir araya gelen Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen Üniversite-Sanayi  İşbirliği çerçevesinde ortak çalışmalar yapmak, projeler üretmek  ve  ikili ilişkilerin  geliştirilmesini sağlamak amacıyla Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulundu.

Sanayicilere hitap eden Prof. Dr. Ali Sürmen; sanayicilerimizin problemlerini biliyoruz, birikimlerimiz ile sanayicilerimizin yanındayız, Bursa Teknik Üniversitesi olarak her türlü desteğe hazırız, dedi. BTÜ Rektörü Sürmen ”Akademisyenlerin uzun yıllar çalışarak ve dirsek çürüterek kazandıkları bilimsel-akademik bilgi birikim ve tecrübelerini bölge ve ülke sanayinin  istifadesine sunması  ve  bunun daima kaygısını ve sorumluluğunu taşıması gerekir. Bizler bu amaç ve düşünce ile yola çıktık, üzerimize düşen hangi görev ve sorumluluk var ise işbirliğine ve hizmete hazırız ve varız.” dedi.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Altun, Üniversitemiz Makine, Lif ve Polimer ,Gıda ve Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarımız ile Orhangazi‘de Tekstil, Otomotiv, Gıda ve İnşaat sektöründe faaliyet gösteren sanayici ve üreticilerin de katıldığı program da  Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Ergün  Efendioğlu, Bursa Teknik Üniversitesinin Orhangazi  Ticaret ve Sanayi Odasını ziyareti vesilesiyle  duyduğu memnuniyeti  belirterek Prof. Dr. Ali Sürmen’e teşekkür etti.

Yapılan görüşmeler sonrasında, Bursa Teknik Üniversitesi ve Orhangazi’ de bulunan sanayi kuruluşlarının Ar-Ge temsilcileriyle bir araya gelinerek OTSO’ da Ar-Ge projelerine yönelik toplantılar gerçekleştirildi.

Toplantıdan elde edilecek sonuçlarla birlikte, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Teknik Üniversitesi ile birlikte 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “ İnovasyon Türkiye Fuarı” na katılım sağlayarak, ilçemizi temsil edecek.

Ziyaret sonrasında OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, firmalar ve ülkelerin ulusal ve uluslararası rekabetin gücünü inovasyon alanında yaptıkları atılımlarla kazanabileceklerini ve günümüzde dünya ekonomisine yenilikler ve buluşlar gerçekleştiren, diğerlerinden farklı olmayı ve farklılıklar üretmeyi başarabilen ülkeler ve şirketlerin yön verdiğini söyledi.

Yine, gelişen teknolojilere ülke olarak ayak uydurabilmemiz ve bu gelişimi yakından takip etmemiz için bu organizasyonların son derece önemli olduğunu ve sanayicimizin geleceği için mutlaka Ar- Ge çalışmalarına girmesi ve yeni ürünlerle piyasaya çıkması gerektiğini ifade etti.

Türkiye İnovasyon Fuarında, 500’ün üzerinde, yenilikçi teknoloji ve icadın; yatırımcısıyla, çözüm ortağıyla buluştuğu fuar, Türkiye’nin teknoloji üreten yüzü olarak değerlendiriliyor.

Bu yıl 2. Cisi düzenlenecek fuara katılımın geçen senede olduğu gibi oldukça fazla olacağı tahmin ediliyor.