Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasının Marmarabirlik Ziyareti

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasında başlatılan ve tüm grup üyelerinin bir araya gelmesi ile gerçekleştirilen toplantıların meyveleri alınmaya başlandı. 4. Meslek grubu toplantısı sonrasında ele alınan sıkıntılar ile ilgili görüşmeler yapmak üzere, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı Ergün Efendioğlu, Meclis Başkanı Erol Hatırlı, Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Murat Öztürk, 4. Meslek Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan İpek ile Genel Sekreter Gürol Erol’ dan oluşan bir heyet Marmara Birlik Başkanı Hidamet ASA’ yı ziyaret etti.

4. Meslek Komitesince gündeme getirilen zeytinde yaşanan fire oranlarından dolayı üreticinin uğradığı zararlar, Birliğin açıkladığı zeytin alım tarihinden kaynaklanan sıkıntılar, zeytinde kalibrasyon standartlarına uyulmamasının meydana getirdiği olumsuzluklar toplantıda görüşülen ana başlıklar oldu.

Görüşmeler esnasında OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, bölgede bulunan zeytincilerin gelecekte bugünden çok daha fazla sorunlarla karşı karşıya kalacağını belirterek bölgenin en büyük nimetlerinden olan zeytine sahip çıkılması ve bunun için tüm taraflarla birlikte çalışılması gerektiği konularını dile getirdi.

Marmara Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, bölgenin zeytincilerinin büyük sorunlarının olduğunu ve bu gün bölge zeytinine sahip çıkılmaması durumunda gelecekte tüm bölge zeytinciliğinin yok olma noktasına gelebileceğini dile getirdi. Ayrıca Marmara Birliğin “Sektör sorunları ve çözüm önerileri”, zeytine destek verilmesi vb. konularda bakanlıklar düzeyinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Toplantıda özellikle bölge zeytincilerinin sorunlarının çözümü için tüm kesimlerin mutabakatıyla kurulacak bir oluşumun önemli bir çözüm odağı olabileceği konusu ortak düşünce olarak ele alındı.

Bundan sonraki çalışmalarla ilgili kurum yetkilileri arasında görüşmelerin devam ettirilmesine ve elde edilecek gelişmelerle ilgili üyelere bilgi verilmesi kararı ile toplantı sonlandırıldı.