EİDS Yetki Doğrulaması Uygulaması

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin (EİDS) ikinci fazı olan yetki doğrulaması uygulamasının, 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla sadece kiralık taşınmaz ilanları için yetki doğrulaması yapılmadan ilan verilemeyecek şekilde devreye alınmasına; satılık taşınmaz ilanlarında, Bakanlığımızca verilecek ikinci bir talimata kadar,-mevcut uygulama olan- sorgulama sonucu olumsuz olsa bile doğrulama olmaksızın da ilan verilebilmesine karar verildiği belirtilmişti.

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından odamıza gönderilen 12.04.2025 tarih ve E-34221550-045.01-4002 sayılı yazıya istinaden;

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin (EİDS) ikinci fazı olan yetki doğrulaması uygulamasının, 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla sadece kiralık taşınmaz ilanları için yetki doğrulaması yapılmadan ilan verilemeyecek şekilde devreye alınmasına; satılık taşınmaz ilanlarında, Bakanlığımızca verilecek ikinci bir talimata kadar,-mevcut uygulama olan- sorgulama sonucu olumsuz olsa bile doğrulama olmaksızın da ilan verilebilmesine karar verildiği belirtilmişti. Bu kapsamda, Bakanlığımızca satılık taşınmaz ilanlarına ilişkin yapılan değerlendirme neticesinde;- Uygulamanın, 7 Nisan 2025 tarihi itibarıyla satılık iş yeri ilanları için yetki doğrulaması yapılmadan ilan verilemeyecek şekilde devreye alınmasına,- Satılık iş yeri ilanları dışında kalan diğer satılık taşınmaz ilanlarında, Bakanlığımızca verilecek ikinci bir talimata kadar,-mevcut uygulama olan- sorgulama sonucu olumsuz olsa bile doğrulama olmaksızın da ilan verilebilmesi uygulamasının devamına karar verilmiştir.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

Saygılarımızla.