Ekim Ayı Olağan Meclis ve Müşterek Meslek Komite Toplantısını Gerçekleştirdik

Ekim Ayı Olağan Meclis ve Müşterek Meslek Komite Toplantısını Gerçekleştirdik

Ekim Ayı Olağan Meclis ve Müşterek Meslek Komite Toplantısını Gerçekleştirdik

Ekim ayı olağan meclis toplantısı ve Müşterek Meslek Komite toplantısı oda üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında açıklama yapan Meclis Başkanımız Cem Kapitan, Meclis olarak bir yılı geride bıraktıklarını dile getirdi ve bir yılın değerlendirmesini yaptı.

14 Ekim 2022 de yapılan seçimlerden bu yana 13 meclis toplantısı gerçekleştirildiğini ve meclis toplantılarına katılım oranlarının % 84 ün üzerine çıkarak yüksek katılımla gerçekleştirdiklerini ifade ederek meclis üyelerine teşekkürlerini iletti. Meclis toplantılarında bu güne kadar 50 konu başlığında karar alındığını ve ayın konusu başlığı ile çeşitli kurumlardan konuşmacıların katılımıyla 5 ayrı konuda da mecliste sunumlarının yapıldığını belirten Kapitan, meclis üyeleri ile birlikte 10 paydaş kuruma ziyarette bulunduklarının bilgisini de verdi.

YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ANLATILDI

Toplantının devamında Yönetim Kurulu Üyemiz M. Yüksel Çoklar Yönetim Kurulunun gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Yönetim Kurulunun gerçekleştirmiş olduğu; Kazakistan Astana İş Gezisi, Rumelisiad Derneği ziyaret ve temasları, TOBB tarafından Orhangazi’de yapılan Anaokulu hakkında bilgilendirme, Bursa İş Dünyası Buluşmaları katılımı, 7. Meslek Komitesi Ulaşım toplantısı, Üniversite öğrencilerine sağlanan burs, odada düzenlenen Temel İlk Yardım eğitimleri, Orhangazi İstihdam buluşmaları, Üye ziyaretleri ve odada gerçekleştirilen diğer faaliyetleri hakkında geniş bilgilendirmelerde bulundu.

Ardından, Ekim ayı olağan meclis toplantısına geçildi.

MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15 Meslek Komitesinin temsilcilerinin katılımı ile Müşterek meslek komite toplantısına geçildi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı’ nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Hatırlı, “Meslek komite toplantılarında alınan kararlar sonucunda yönetim kurulumuza intikal eden konular hakkında yapılan çalışmalar ve devam eden projeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Erol Hatırlı ; “Odamızın temel taşı olan Meslek komitelerimizin yaptıkları toplantılarda; meslekleri ile ilgili incelemeler yapmak, komiteleri için faydalı gördükleri konuları görüşmek, sektörleriyle ilgili sıkıntılarını dile getirip bu konuda gerekli mercilere konuları iletmek amacıyla çalışma başlatmak, ortak kararların alınmasını sağlamak amacıyla bir araya gelmektedirler.

Özellikle komite toplantılarında alınan kararlar ve yapılan çalışmalar neticesinde komitelerimizin yönetim kurulumuzu yönlendirmesi önem arz etmektedir.  

Hatırlı ayrıca son ay da gerçekleşen çalışmalar hakkında da meclis üyelerine ve meslek komite üyelerine bilgiler verdi. Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü çerçevesinde, ilçemize yapılmakta olan Anaokulun son  durumu, Kazakistan’ ın Başkenti Astana’ya, yapılan iş ziyaretiyle  ilgili verilerinde olduğu izlenimlerini paylaştı.  

Orhangazi Kültür Merkezinde 31 Ekim -1 Kasım 2023 tarihlerinde personel ihtiyacı olan oda üyelerimiz ile iş arayanları bir araya getireceğimiz “Orhangazi İstihdam Buluşmaları” etkinliği ile iglili açıklamalar yapan Yönetim Kurulu başkanı, İlçemizin ve bölgemizin ekonomisine yön veren  firmaların yöneticilerinin, insan kay nakları departmanlarının katılım sağlayacağı bu organizasyonda, firmalarımız ihtiyaç duyduğu personellerle ilgili görüşmeler yapabilme imkânı bulurken, vatandaşlarımız da iş, staj ve kariyer fırsatı yakalayacaklar dedi.

 

KUVEYT TÜRK BANKASI SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ

Toplantının son bölümünde ise, Kuveyt Türk Bankası Orhangazi şubesi Müdürü Önder Arslan, Kobi satış Sorumlusu Beytullah Ersem ve Ahmet Serhat Arı Ayın konusu olan “Girişim Ortaklıkları Sistemi” hakkında sunum yaptı.

Sistemin tacirlerin finansmana olan erişiminde önemli bir kaynak olduğunu dile getiren yetkililer, son zamanlarda ticarette yaşanan sıkıntılar için alternatif bir sermaye yöntemi olduğunu, işletmelerin satış yapacakları ürün, vade, alıcı, fiyat gibi enstrümanlarının belli olması durumunda, işletmelere anlaşmalar dâhilinde finansman sağladıklarını belirttiler. Meclis üyelerinden konuyla ilgili soruları yanıtlayan yetkililer, işletmeleri şubelerine davet ederek, toplantıya son verildi.