Şubat Ayı Meclis Toplantımızı Gerçekleştirdik

Şubat Ayı Meclis Toplantımızı Gerçekleştirdik

Şubat Ayı Meclis Toplantımızı Gerçekleştirdik

Şubat ayı 1.Birleşimi olağan meclis toplantımızı meclis üyelerimizin tamamına yakının katılımıyla meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanımız Cem Kapitan meclis üyelerine, oda ile ilgili ve güncel gelişmelerle alakalı bilgilendirmelerde bulundu.

Cem Kapitan toplantıda yaptığı açıklamada; Kahramanmaraş merkez olmak üzere, çevre illerimizde meydana gelen deprem felaketi tüm ülke olarak hepimizi yasa boğdu. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan Rahmet, acılı ailelerine sabırlar, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Deprem Felaketi Yardım Kampanyasına Orhangazi TSO olarak ayni ve nakdi olarak katılım sağlayarak depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olduk. Ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz bugünlerde, vatandaşlarımızın yaralarının en kısa sürede sarılmasını temenni ediyorum.

Çalışmalarımızı sürdürdüğümüz “İŞ’ te Orhangazi” istihdam buluşmaları, yurtdışı iş gezileri gibi çalışmalarımızı, ülkemizin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak ileri tarihlerde gerçekleştirmek üzere planladık.

Bu dönemde meslek komite toplantılarımız da yoğun çalışmalarıyla devam etmekte. Komite başkanlarımızı ve komite üyelerini yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

Orhangazi TSO Stratejik Planı Hazır!

Toplantının devamında Yönetim Kurulu tarafından 4 yıl içerisinde yapılacak faaliyetleri yıllara bölerek hazırlanan ve 2022-2026 dönemini kapsayan Stratejik Plan ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Son hali bir sonraki meclis toplantısında meclis üyeleri ile paylaşılacak olan Stratejik planın,  yönetim kurulu ve meclis divanı tarafından, meclis üyeleri ile birlikte gerçekleştirilecek toplantılar, TOGG, GUHEM (Gökmen Uzay Araştırma Merkezi), BUTGEM (TSO eğitim vakfı), MESYEB (BTSO mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezi)  ve yurtiçinde belirlenecek firma ziyaretleri, mecliste gerçekleştirilecek “Ayın Konusu” bilgilendirmeleri yapıldı.

'Orhangazi Dün, Bugün, Yarın'

Yazar/Ekonomist Dr. Rüştü Bozkurt tarafından ilçemiz ile ilgili hazırladığı 'Orhangazi Dün, Bugün, Yarın' kitabı tüm meclis üyelerine dağıtıldıktan sonra kitap ile açıklamalarda bulunan Cem Kapitan; “Orhangazi'nin tarihinden yola çıkarak bugünü ve geleceğinin ele alındığı 'Orhangazi Dün, Bugün, Yarın' kitabını yazan Dr. Rüştü Bozkurt, kitabın hazırlanmasında iletişim ve koordinasyonu desteği veren Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı ve önceki dönem başkanlarımızdan iş insanı Ergün Efendioğlu'nun maddi desteğiyle hazırlanan bu kitap için teşekkür ederek, İlçemiz için yazılı bir eserin hazırlanmasını önemsiyor ve değerli buluyoruz.

Ayrıca, meclis toplantımızda her ay “Ayın Konusu” görüşülecek. Meclis Üyelerinin sektörleriyle ilgili konularda kendilerinin yapacağı bilgilendirmeler veya talep edilen farklı konularda davet edilecek uzmanların katılımıyla “Ayın Konusu” adıyla bilgilendirme sunumları gerçekleştireceğiz.

İlk “Ayın Konusu” bölümünde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Enes Gören, askıdan inen Orhangazi nin 1/25.000 lik nazım imar planlarıyla alakalı sunumu gerçekleştirdi.

Enes Gören sunumunda; Plan çeşitleri, Çevre düzeni planı (1/100.000) mevcut durumu ve en son hali, ilçemizin içerisinde yer aldığı Kuzeydoğu planlama bölgesi, Nazım İmar Planı (1/25.000) içerisinde yer alan konular hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

 

Yönetim Kurulu Faaliyetleri Anlatıldı.

Toplantının devamında Yönetim Kurulu Üyemiz M. Yüksel Çoklar Yönetim Kurulunun gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Yönetim Kurulunun gerçekleştirmiş olduğu; TOGG Açılışı, TOBB ziyareti, Ekonomi Paneli, TOBB’da gerçekleştirilen konferans katılımları, Meslek Komite Başkanları ile yapılan toplantılar, KOSGEB Bilgilendirme seminerleri, Asilçelik MYO ve Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretleri, Ekonomiye Değer Katanlar Ödül töreni, Mali Paydaş Toplantısı, UR-GE Programını Bilgilendirme Toplantısı, Zeytinyağı Üreticileri ile sektörel toplantı, Ortak Akıl toplantısı  ve odamız diğer faaliyetleri hakkında geniş bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıya dilek ve temennilerin bildirilmesiyle son verildi.