Organ Seçimlerine İlişkin Duyuru

5174 Sayılı Kanunun 14,61,81,84 ve Geçici 9 ncu maddeleri ile mesleklerin gruplandırılması Hakkında Yönetmelik ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılacak olan Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlerine ilişkin hususlar aşağıda gösterilmiştir.

ORHANGAZİ

İLÇE SEÇİM  KURULU BAŞKANLIĞININ

ORHANGAZİ

TİCARET VE SANAYİ ODASI

ORGAN SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURUSU

5174 Sayılı Kanunun 14,61,81,84 ve Geçici 9 ncu maddeleri ile mesleklerin gruplandırılması Hakkında Yönetmelik ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılacak olan   Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası  Seçimlerine ilişkin hususlar aşağıda gösterilmiştir.

1.SEÇİM GÜNÜ

a) Orhangazi  Ticaret  ve   Sanayi  Odası Meslek Komiteleri ve Meclis üye seçimi 04 EKİM  2022 Salı günü Orhangazi Ticaret  ve Sanayi Odası ,  Hürriyet Mahallesi, Bursa Yalova Yolu Üzeri No:38/1 adresinde yapılacaktır. Oy verme işlemi saat 10.00’da başlayacak olup, saat: 17.00’dasona erecektir.

b) Oda Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Genel Kurul Delege seçimleri 11 EKİM 2022 SALI günü yukarıda belirtilen adresteki Oda binasında 10.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacaktır.

2. LİSTELERİN ASILMASI

TOBB ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığının ortak veri tabanından alınan Seçme ve Seçilme veya yalnız Seçme hakkına haiz üyelerin listeleri  14 EYLÜL 2022 ÇARŞAMBA günü saat 08.00’dan itibaren oda binası girişinde askıya çıkacaktır. ÜÇ TAM İŞ GÜNÜ süre ile askıda kalacak olan listeler 16 EYLÜL 2022 Cuma günü saat 17.00’de askıdan indirilecektir. Üyeler askı ve ilan süresi içerisinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına itirazda bulunabilirler.

3. LİSTELERE İTİRAZ SÜRESİ

Listelere itirazların, üç günlük askı ve ilan süresi içerisinde Orhangazi  Adalet Sarayında bulunan Orhangazi İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına yazılı olarak yapılması gerekmektedir. İtiraz dilekçesinde ikamet adresinin gösterilmesi zorunludur. İtirazlar İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim tarafından incelenerek en geç  iki (2) gün içinde karara bağlanır. Bu karara karşı  tebliğ tarihinden itibaren üç ( 3 ) gün  içinde Bursa İl Seçim Kurulu Başkanlığına itirazda bulunulabilir. İl Seçim Kurulu Başkanının (3) gün içinde vereceği karar kesindir.

IV. MESLEK GURUPLARINA KAYITLI ÜYELERİN SEÇECEĞİ KOMİTE ÜYE

14.GRUB

15.GRUB

4. SEÇİM SANDIK ALANLARI

Orhangazi İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı üyelerinin yapılacak Meslek Komiteleri ve Meclis üyeleri seçimlerinde oy kullanabilmeleri için 15 adet seçim sandığı, 4 adet oy kullanma kabini kullanılması ve 4 adet sandık kurulu oluşturulması uygun görülmüştür.

SIRA NO

MESLEK GURUBU

OY KULLANACAĞI SANDIK NO

01. GRUB

02.GRUB

03.GRUB

04.GRUB

05.GRUB

06.GRUB

07.GRUB

08.GRUB

09.GRUB

10.GRUB

11.GRUB

12.GRUB

13.GRUB

14.GRUB

15.GRUB

5. OY KULLANMA

Oy verme işlemi saat 10.00’dan  17.00’ye kadar gizli oy, açık tasnif sayım döküm esaslarına göre yapılır. Listede adı yazılı olmayan üye oy kullanamaz. Oy kullanacak olan kişi  nüfus cüzdanı, ehliyet gibi resmi kurumlardan aldığı belge ile kimliğini kanıtlamak zorundadır.

Tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcilerinin, temsil ettikleri tüzel kişinin tescili ana sözleşmeleri gereğince temsile, bağlayıcı işlemler yapma yetkisine sahip olduklarına dair son bir ay içerisinde düzenlenmiş ve ilgili Ticaret Sicil Memurluğunca tasdik edilmiş bir belgeyi oy kullanma sırasında ibraz etmeleri gerekir.

Gerçek kişiler oylarını bizzat kullanacaklardır. Gerçek kişiler adına vekaleten oy kullanılamaz. Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişi adına oy kullanamaz.

6. SEÇİM SONUÇLARININ İLANI, İTİRAZLAR VE KESİNLEŞME

a) 04 EKİM 2022 SALI günü yapılacak Meslek Komiteleri ve Meclis üye seçim sonuçlarına;

b)    11 EKİM 2022 SALI günü yapılacak Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Genel

Kurul Delegeleri ve Disiplin Kurulu Üyeleri seçimleri sonuçlarına yapılacak itirazlar, İlçe Seçim Kurulu Başkanı tarafından aynı  gün incelenir ve karara bağlanır. İlçe Seçim Kurulu Başkanının itiraz üzerine vereceği kararlar seçim yerinde asılmak suretiyle (1) Bir Tam İş günü asılmak suretiyle ilan edilir. Bu kararlara karşı ilan süresi içinde Bursa İl Seçim Kurulu Başkanlığına itiraz edilebilir. İl Seçim Kurulu Başkanı itirazı 1 (Bir) gün içinde karara bağlar. Bu karar kesin olup, bu karara karşı Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına itiraz edilemez. İtiraz süresinin geçmesi ve itirazların karara bağlanmasından hemen sonra İlçe Seçim Kurulu Başkanı kesin sonuçları Seçim Yerinde asılmak suretiyle  (1) Bir Tam İş Günü ilan eder. 12.9.2022

Burcu ÖZDİN ÜNLÜ

İlçe Seçim Kurulu Başkanı

Seçimler hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.