FORKLİFT OPERATÖRLÜK KURSLARI DÜZENLİYORUZ.

FORKLİFT OPERATÖRLÜK KURSLARI DÜZENLİYORUZ.

Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda odamızda forklift kursu düzenlenecektir. Teorik eğitimi odamız hizmet binasında yapılacak olan forklift operatörlük kursunun Uygulama eğitimi ve sınavları Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı Hürriyet Mahallesi 11. Mutlu Sk. No:1 K:3 Osmangazi/Bursa adresinde bulunan Bursa Özbay İş Makineleri Kursuna bağlı sınav merkezinde yapılacaktır.

4857 Sayılı İş Kanunun hükümlerine göre; motorlu bir iş makinesini kullanacak olan operatörün belgesi olmadan forklift ve diğer tüm iş makinelerini kullanması mümkün değildir. Mevzuat gereği forklift operatörleri mutlaka forklift kursundan eğitim alıp, sınavlarda başarı gösterdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı “forklift sertifikası” alması gerekmektedir.

Buna istinaden, üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda odamızda forklift kursu düzenlenecektir.

Teorik eğitimi odamız hizmet binasında yapılacak olan forklift operatörlük kursunun Uygulama eğitimi ve sınavları Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı Hürriyet Mahallesi 11. Mutlu Sk. No:1 K:3 Osmangazi/Bursa adresinde bulunan Bursa Özbay İş Makineleri Kursuna bağlı sınav merkezinde yapılacaktır.

SON BAŞVURU TARİHİ 30 HAZİRAN 2022

Teorik eğitimi odamız hizmet binasında gerçekleştirilecek olan forklift kursu son başvuru tarihi 30.06.2022 Perşembe olarak belirlenmiş olup başvuru evrakları odamıza teslim edilecektir. Kurs ve sınav tarihi ise başvurular sona erdikten sonra belirlenecektir.

Kurs ücreti 1.296 TL olup (sınav ücreti dâhil) ücretler ilgili kurumun aşağıda belirtilen hesabına yatırılacaktır.

Adayın toplam 4 sınav hakkı vardır. İlk sınavda başarılı olamayan adaylar girdikleri her sınav için ayrıca 151,20 TL (KDV dâhil) ücret ödeyecekler.

İş makinesinin trafiğe açık alanlarda da (karayolları) kullanımı olacak ise ehliyete işletilmesi gerekmektedir. Bu durumda, Forklift operatörlük sınavını geçerek belgesini alanlar, devlet bankalarına “G sınıfı ehliyet harcı” adıyla 2.208 TL ücret ödemesi yapıldıktan sonra nüfus ilçe müdürlüğüne operatörlük sertifikası ile başvurarak, ehliyete işletme işlemini gerçekleştirebilirler.

ADAYLARIN KURS KAYITLARI İÇİN HAZIRLANMASI GEREKEN EVRAK LİSTESİ

Başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıdaki belgeleri tamamladıktan sonra odamıza teslim etmeleri gerekmektedir.

  1. Kimlik fotokopisi
  2. En az ilkokul Diploma fotokopisi
  3. Adli Sicil kaydı
  4. Sağlık Raporu (Ehliyet için olduğu belirtilmelidir.)
  5. 2 adet Biyometrik Fotoğraf
  6. Ödeme Dekontu (Açıklama kısmına Ad-Soyad TC ve “forklift operatörlük kursu” yazılmalıdır)

 

Adaylar, kurs başvurusu için ödemelerini aşağıdaki hesaplardan birine yapabilirler (Açıklama kısmına Ad-Soyad TC ve “forklift operatörlük kursu” ibarelerinin yazılması unutulmamalıdır).

ÖZBAY ÖZEL KURS OKUL İŞLETMELERİ ULAŞTIRMA VE TİC.LTD.ŞTİ

T.C. İŞ BANKASI ERTUĞRULGAZİ ŞB (2211) HESAP NO:186894

IBAN: TR19 0006 4000 0012 2110 186894

 

GARANTİ BANKASI ALTIPARMAK ŞB (313) HESAP NO : 6297640

IBAN: TR71 0006 2000 3130 0006 297640

 

Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için 0 224 573 81 69 numaralı oda telefonundan irtibat kurabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.