Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde 4 Orhangazi Firması Yer Aldı.

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde Orhangazi TSO üyelerinden, Asil Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş, Cargill Tarım ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş, Hektaş Ticaret A.Ş firmaları yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 1968 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiği ve sektör için en değerli verileri oluşturan 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' araştırmasının 2020 yılı sonuçları açıklandı.

Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Hatırlı, İstanbul Sanayi Odası'nın gerçekleştirdiği 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' listesinde, bu yılda 4 çok değerli üyemiz yer aldı.

Küresel ekonomide yaşanan sıkıntılı süreçlere rağmen ilçemizin sanayicilerinin göstermiş olduğu performans sayesinde, üretim, istihdam ve ihracat rakamlarındaki başarının bir göstergesi olarak 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer aldılar.

Türkiye genelinde yapılan araştırmalar sonucunda, açıklanan listede yer alan firmalarımızı başarılarından ötürü kutluyorum dedi.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 1968 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiği listede yine zirvede TÜPRAŞ (Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.) yer aldı.

İSO 500’de yer alan şirketlerin ihracatı da yüzde 33,9’luk artışla 85,8 milyar dolara ulaştı. 500 sanayi kuruluşunun, 2021 yılında elde ettiği faaliyet karı yüzde 139 artışla 342 milyar lira oldu.