Bursa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi toplantısı Odamız ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bursa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi toplantısı Odamız ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ‘Her Köye Bir Mentör Projesi’ kapsamında ilk toplantısını odamız ev sahipliğinde Gürle Köyünde gerçekleştirdi.

Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ‘Her Köye Bir Mentör Projesi’ kapsamında ilk toplantısını odamız ev sahipliğinde Gürle Köyünde gerçekleştirdi.

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Kadın Girişimciler Kurulundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Burak Tokuç ve Orhangazi KGK Kurulu Başkanımız Seda Şentürk ve Kurul üyeleri ev sahipliğinde, Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın,  Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın, Başkan Yardımcısı Fatma Ayyıldız, KGK İcra Komite üyeleri Büşra Azizoğlu, Esin Aksoy Mert, Ferah Aslanoba, Özlem Güler Cambaz, Burcu Durusan; Yenişehir KGK Başkanı Nezaket Erbaş, Karacabey KGK Başkanı Canset Karaca, İznik KGK Başkanı Seda Karakaş, İnegöl KGK Başkanı Müfide Karaduman ve Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Hilal Yıldırır Keser, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Zerrin Fırat katıldılar.

Orhangazi KGK Başkanımız Seda Şentürk’ ün ve toplantıya katılan protokolün hoşgeldiniz konuşmaları ve Gürle Köyü tanıtım filminin izlenmesinin ardına, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk toplantıya çevrimiçi olarak katılım sağladı. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ‘Her ilde bir örnek köy amacıyla başladığımız çalışmalara yine bir projeyle devam etmekteyiz. Bu proje bizlerden destek bekleyen köylerde neler yapabileceğimizi göstermek amacıyla büyük bir fırsat. Kırsal kesimin ihtiyaçlarına çözüm bulmak amacıyla yapılan çalışmalara destek veren tüm KGK İcra komitesi üyelerine teşekkür ederim.’ sözleri ile yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Toplantı öncesinde konuşmalarını yapan, Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, kırsal alanda yaşayan kadınlarımızın, üretime katılım sağlamasının hedeflendiği, bu önemli projeyi, çok önemli bir çalışma olarak gördüklerini, bu vasıta ile Bursa İl Kadın Girişimciler Kurulu’nu Gürle Köyünde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’ Kadınların yaptığı her çalışma çok değerli. Konu Gürle Köyü olunca daha da değerli hale geliyor. İlçemize değer katacak her çalışmanın destekçiyiz’diyerek bu proje için Bursa KGK İcra Komitesi üyelerine teşekkürlerini dile getirdi.

Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı ise ‘Ülkemizdeki kaynaklara küçük dokunuşlarla çok güzel sonuçlar alabildiğimizi görüyoruz. Bu proje vasıtasıyla hem ilçemiz hem Gürle Köyü’ne katkılar sağlayabileceğimize inanıyorum. Bu değerli amaç için burada bulunmaktan memnuniyet duymaktayım.’ sözleriyle projeye desteklerini bildirdi.

Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın ‘Gönüllülük esası ile yürütülecek projenin amacı; Köyde yaşayan ve üretim faaliyetlerinde bulunan kadın girişimcileri deneyimli girişimciler ile bir araya getirmek, Mentörlük yoluyla işlerini geliştirmelerine yardımcı olmak. Bu kapsamda projenin temellerini ilçemiz köylerinden Gürle Köyü’nde gerçekleştirmek için burada toplanmış bulunmaktayız ’ diyerek toplantı amacını dile getirdi.