Kuyumcular İçin Ustalık/Kalfalık Belgesi Sınavları Açıyoruz.

Kuyumcular İçin Ustalık/Kalfalık Belgesi Sınavları Açıyoruz.

Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmeliğinde, 14.4.2021 tarihi itibarıyla faaliyette olan kuyum işletmelerine yetki belgesi almaları için verilen süre 30.6.2022 tarihine kadar uzatılmıştı. Kuyum işletmelerinin yetki belgesi alabilmeleri için ustalık belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmeliğinde, 14.4.2021 tarihi itibarıyla faaliyette olan kuyum işletmelerine yetki belgesi almaları için verilen süre 30.6.2022 tarihine kadar uzatılmıştı.

Kuyum işletmelerinin yetki belgesi alabilmeleri için ustalık belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Odamız ve Gemlik Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yapılan işbirliğine istinaden iki adımdan oluşan ustalık/kalfalık belgesi sınavlarının sözlü sınavları odamız eğitim salonunda ; E-sınav ise, Gemlik Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılacak.

SON BAŞVURU TARİHİ 11 ŞUBAT 2022

Sözlü sınavları odamız hizmet binasında gerçekleştirilecek olan Ustalık/kalfalık sınavlarının son başvuru tarihi 11 Şubat Cuma günü olarak belirlendi. Yetki belgelerini almak isteyen kuyumcular, gerekli evraklarla odamıza müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilirler.

GEREKLİ BAŞVURU BELGELERİ

  • Başvuru formu  (Odamız veya ekten
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Bir adet biyometrik fotoğraf
  • Öğrenim belgesi (En az ilkokul mezunu olması gerekmektedir.)
  • SGK işyeri unvan listeli prim dökümü
  • BAĞKUR’ lu olanlar için hizmet dökümü ile e-devlet üzerinden başvuru yapan kişi adına vergi mükellefiyet belgesi

-Ustalık belgesi ve Kalfalık belgesi almak isteyen kişiler, kuyumculuk meslek dalından olmak şartıyla, toplam 5 yıl (1.825 gün) SGK yada BAĞKUR prim ödemelerinin yapıldığını belgelemeleri gerekmektedir.

-E-devlet üzerinden alacakları  barkodlu SGK hizmet dökümünde meslek kodu yazılı değilse, prim ödemesi yapmış olan işyeri yada kurumdan hangi meslek dalından çalıştığını başvuru formuyla  onaylaması gerekmektedir.

- BAĞKUR mükellefleri, barkodlu hizmet dökümü ile birlikte E devlet üzerinden alacakları Vergi Mükellefiyet yazısı ile başvuru yapabilecektir.

Sınav ücreti 2021 yılı için 85 TL olup, 2022 yılı için henüz açıklanmamıştır. Sınav ücreti ile birlikte 250 TL okul aile birliği payının ilgili hesaba yatırılması gerekmektedir.