Bursa Kadastro Müdürlüğünü ziyaret ettik.

Bursa Kadastro Müdürlüğünü ziyaret ettik.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi Başkanları Toplantısından çıkan taleplerden olan kadastro ile ilgili yapılmak istenen işlemlerle ilgili kaynaklanan sorunlar için çözüm arayışı başlatıldı. Bu amaçla Yönetim Kurulu Üyesi Enes Gören, Bursa Kadastro Müdürü Kemal Memiş’ e ziyarette bulundu.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi Başkanları Toplantısından çıkan taleplerden olan kadastro ile ilgili yapılmak istenen işlemlerle ilgili kaynaklanan sorunlar için çözüm arayışı başlatıldı.

Bu amaçla Yönetim Kurulu Üyesi Enes Gören, Bursa Kadastro Müdürü Kemal Memiş’ e ziyarette bulundu.

Görevine yeni atanmış olan Bursa Kadastro Müdürü Kemal Memiş ile yapılan görüşmede, Enes Gören tarafından Yönetim Kurulu ve Meslek Komitesinin önerileri olan; 22a uygulamasında (revizyon işlemleri) yaşanan gecikmeleri ortadan kaldırmak amacıyla merkez mahallelerinde yapılması gereken sayısallaştırma işlemlerine öncelik verilerek tamamlanması, listeler kesin askıdan indikten sonra ilgili parselde veya parsele değen diğer parsellerde mahkemelik bir durum yoksa ise genel tescilin beklenmeden parsel bazlı tescil yapılması, merkezi yerlerde eski ölçülerin baz alınması gibi konularda bilgilendirmeler ve taleplerinde bulunuldu.

Kadastro Müdürü Kemal Memiş, yaptığı değerlendirmede; kadastro işlemlerinin gecikmelere neden olan sebepleri bildiklerini ve başta çalışılan taşeron firmanın değiştirilmesi olmak üzere gerekli önlemleri almaya başladıklarını ve buna göre daha hızlı çalıştıklarını aktardı. Yapılaşmanın olduğu adalarda yaşanan kaymalar hakkında eski kayıt ile yeni kayıtların girilmesinde hatalı işlem olmuş olabileceği, teknik bir problem olabileceği ve bu probleminin düzeltileceğinin bilgisini verdi. Ayrıca kesin askıya çıkılmasından sonra kanun gereği bekleme süresi olduğu bu aşamada beklemekten başka bir şey yapılamayacağı, ancak askıdan indikten sonra tapu tarafından işlemlerin hızlanması için Tapu müdürlüğü ile daha sık iletişimde olunacağının beyanında bulundu.

Görüşme sonunda hususun birlikte takip edilmesi için mutabık kalınarak toplantıya son verildi.