Dijital Ehliyet Hizmeti Vermeye Başladık.

Dijital Ehliyet Hizmeti Vermeye Başladık.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, İl Odaları bünyesinde gerçekleştirilen Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) hizmeti yetkisini aldı. İşlemler Orhangazi’de gerçekleştirilebilecek. Azami ağırlığı 3,5 tonu geçen araçlar, kamyon, kamyonet, çekici ve diğerleri, yolcu taşımacılığında da sürücü dâhil olmak üzere 9 veya daha fazla yolcu taşıyan araçlar, şehirlerarası, uluslararası, otobüs ve benzeri ulaştırma sektöründe dijital ehliyet olarak anılan sayısal takograf kartı hizmeti yalnızca il merkezlerinde, il odalarında karşılanıyordu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile artık odamızda bu hizmeti vermeye başladık.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, İl Odaları bünyesinde gerçekleştirilen Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) hizmeti yetkisini aldı. İşlemler Orhangazi’de gerçekleştirilebilecek.

Azami ağırlığı 3,5 tonu geçen araçlar, kamyon, kamyonet, çekici ve diğerleri, yolcu taşımacılığında da sürücü dâhil olmak üzere 9 veya daha fazla yolcu taşıyan araçlar, şehirlerarası, uluslararası, otobüs ve benzeri ulaştırma sektöründe dijital ehliyet olarak anılan sayısal takograf kartı hizmeti yalnızca il merkezlerinde, il odalarında karşılanıyordu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile artık odamızda bu hizmeti vermeye başladık.

Oda bünyesinde gerçekleştirilecek olan hizmet kapsamında işletmelerin, sayısal takograf için Bursa’ya veya Yalova’ya gitmelerine gerek kalmadı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, “Taşıyıcılarımıza, lojistik ve servis işiyle iştigal eden üyelerimize hizmet vermek için bir süredir yazışmalarını yaptığımız, Sayısal Takograf yani dijital ehliyet ile ilgili talebimiz TOBB ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız nezdinde kabul görerek izinlerini almış bulunmaktayız.

Sayısal Takograf yenilenmesi ve alınması il odaları tarafından gerçekleştirilmekteydi. Yönetim kurulumuzun girişimleri sayesinde bugünden itibaren ilçemizde bu konuda faaliyette bulunan tüm üyelerimiz ve esnafımız sayısal takograf işlemlerini yani dijital ehliyet yenilemelerini ve diğer işlemlerini odamızda yapabilecekler.

Bu vesileyle, başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’ na, Yönetim Kurulumuza ve Meclis Üyelerimize teşekkür ediyor, yeni hizmetimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek duygularını paylaştı.

İlgili taraflar odanın 0 224 573 81 69 numaralı telefonundan, STAUM’ un  (Sayısal Takograf araştırma ve Uygulama Merkezi) 444 9 559 çağrı merkezi telefondan bilgi alabilecek, https://staum.tobb.org.tr web sayfası üzerinden çevrimiçi başvuru yapabilecek veya odaya giderek aynı şekilde gerekli işlemlerini gerçekleştirebilecekler.