2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı

2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı

2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı

Sayın Üyemiz;

İlgi: T.C. Bursa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü' nün 14.10.2021 tarih 1935 sayılı yazısı.

Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi. Afet eğitimleri, tüm dünyada risk azaltma çalışmalarının ve zarar azaltma gayretlerinin stratejik bir bileşeni olarak değerlendiriliyor.

Toplumda risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturmayı amaçlayan Türkiye Afet Eğitim Yılı ile 2021 yılında 51 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Afet Eğitim Yılı kapsamında yürütülen çalışmalar; illerde Vali ve ilçelerde Kaymakamlarımızın koordinasyonunda, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, özel sektör kuruluşları ve üniversitelerle iş birliği içerisinde yürütülüyor.

2021 yılı başından itibaren bugüne kadar;

  • Şimdiye kadar 36.000.000 vatandaşımıza Afet Farkındalık Eğitimi, 7.057 personele ise Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi verildi.
  • 23.073 kişiye KBRN Şüpheli Posta eğitimi verildi.
  • Sosyal medyada afet konulu eğitim içerikli videoların izlenme sayısı 3.5 milyona yaklaştı.
  • 81 İl Valimize ve 1.127 Mülki İdare Amirimize (Vali Yardımcılarımız ve Kaymakamlarımıza) yönelik Afet Farkındalık Eğitimi verildi.
  • Mobil Simülasyon TIR’larımız aracılığı ile şu ana kadar Sakarya, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Mersin, Tekirdağ, Yalova, İzmir, Bursa, Gaziantep, Muğla, Bolu, Kahramanmaraş illerinde 54.116 kişiye Afet Farkındalık Eğitimi verildi.
  • İllerde başlayan muhtar eğitimi kapsamında şimdiye kadar 27.709 Muhtar ve 31.886 Azaya eğitim verildi.
  • afad.gov.tr ve hazirol.gov.tr’de eğitim içerikli videolar, deprem sonrası ilk 6 saati anlatan kamu spotları, afiş ve broşürler yayımlanarak, eğitimlerde katılımcıların istifadesine sunuldu.

2021 yılı Afet Eğitim Yılı kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlar, STK’lar, dernekler, vakıflar ve özel sektör ile iş birliği protokolleri imzalanmaya devam ediliyor.

Bugüne kadar; 14 bakanlığımız ile 66 ilimizde 161 üniversitenin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye İzcilik Federasyonu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, BOTAŞ, Türkiye Belediyeler Birliği, Türk Eczacıları Birliği, ASELSAN, HAVELSAN, Halkbank ve Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Afet Farkındalık İş Birliği Protokolü imzalandı. 11, 12, 25 Mart ve 1 Nisan 2021 tarihlerinde de TESK, MEMUR-SEN, KAMU-SEN, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, TOBB, TZOB, TİSK ve KESK ile protokoller imzalandı.

2021 Afet Eğitim Yılı çalışmalarının izleme ve değerlendirmesini yapmak üzere; AFAD Başkanı, Kızılay Genel Başkanı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Genel Müdür seviyesinde temsilci ve 4 akademisyenden oluşan Afet Eğitimi Danışma Kurulu oluşturuldu.

    

   

 

 

Birey ve Aile Afet Bilincei Eğitimi İndirmek İçin Tıklayınız!!!