Tuz Oranı Düşük Olan, Sağlıklı, İnce Zeytin Tüketiminin Artması Gerekiyor.

Dünya Gazetesi , Orhangazi Zeytin İşleme Merkezinde   Dünya Gazetesi, bölgenin zeytin üreticisinin ve Orhangazi

Dünya Gazetesi , Orhangazi Zeytin İşleme Merkezinde

Dünya Gazetesi, bölgenin zeytin üreticisinin ve Orhangazi Zeytin İşleme Merkezinin tanıtımı için ORZİM Başkanı Mithat Nogay ile bir röportaj gerçekleştirdi.

ORZİM Başkanı Mithat Nogay  , Orhangazi zeytin üreticisinin Avrupa standartlarında üretim, ambalajlama ve pazarlama yapabilmesi amacıyla 2007 yılında kurulan  Orhangazi Zeytin İşleme Merkezinde 42 bin metrekarelik alanda, 47 dükkan ve 35 firmanın faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Mithat Nogay , ORZİM arıtma tesislerinin  çalışmalarının devam ettiğini yakın zamanda çalışmalarını bitireceklerini, faaliyet gösteren 35 firmanın arıtma sorununun  bu yatırımla çözüleceğini ifade etti.

Tuz Oranı Düşük Olan, Sağlıklı, İnce Zeytin Tüketiminin Artması Gerekiyor.

Yapılan röportajda önemli bir konuyu gündeme getiren Nogay , ince zeytinin tüketici tarafından pek tercih edilmediğini fakat , görünüşten ziyade önemli olanın sağlık olduğunu ve bu nedenle bilimsel açıdan da kanıtlanmış olan tuz oranı düşük olan ince yani ufak kalibrasyonlu zeytinin sofralarda tercih edilmesinin insan sağlığı için çok önemli olduğunu vurguladı.

Başbakanımızın ve Sağlık Bakanlığımızın da ,  Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Eylem Planlarının olduğunu ve tuz tüketimi konusunda hassas davranıldığını belirten Nogay , tüketicilerin genellikle iri zeytini tercih etmelerinin sebebinin daha etli ve görünüş itibariyle daha güzel göründüğünden kaynaklandığını fakat tüketimde göz önünde bulundurulması gerekenin insan sağlığı olduğunu ifade etti.

İri zeytin ile ince zeytin arasında lezzet bakımından hiçbir farklılık olmadığını aksine, ince zeytinin daha lezzetli olduğunu ve tuz oranları bakımından, ince zeytinin daha az tuz miktarına sahip olduğundan dolayı, daha sağlıklı olduğunu ifade etti. Kendisinin de sağlık açısından her sabah sofrada tükettiği zeytinin ince zeytin olduğunu özellikle ifade etti.

Zeytin ticaretinde, her sektör için önemli olan bir diğer konunun da fuarlar olduğuna dikkat çeken Mithat Nogay,  Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte hareket edip katılım sağladığı tüm fuarların ticaretine çok olumlu katkıları olduğunu ifade etti. Bundan sonraki yapılan tüm fuar çalışmalarında Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte hareket edeceğini ifade etti. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasının başta Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu’ na ve Yönetim Kurulu üyelerine fuarlar konusunda hassas davrandıkları için yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür etti.