İlk Yardım Temel Ve Yenileme Eğitimleri Başlıyor.

İlk Yardım Temel Ve Yenileme Eğitimleri Başlıyor.

İlk Yardım Temel Ve Yenileme Eğitimleri Başlıyor.

Odamız ile Türk Kızılayı Bursa Şubesi işbirliğinde, İlk Yardım Temel ve Yenileme eğitimleri gerçekleştirilecek.

Türk Kızılay’ı Bursa Şubesi’nde görevli eğitmenler tarafından gerçekleştirilen programda; ilk defa ilk yardım eğitimi alacaklara 16 saat; Yenileme eğitimi alacaklara ise 8 saat olmak üzere eğitimler verilecek.

Daha önce belge almış olup, süresi geçenlere yenileme eğitimleri  17 Ağustos 2020 tarihinde,  16 saatlik Temel İlk Yardım Eğitimi ise 24-25 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

Başarılı olan katılımcılara mevzuatlar gereği alınması zorunlu olan ilkyardım sertifikasının yanısıra, tüm Avrupa ülkelerinde geçerliliği olan “Avrupa İlk Yardım Sertifikası” verilecek.

Yapılan açıklamada; Sağlık Bakanlığı’nın 24762 sayılı İlk Yardım Yönetmeliğine göre tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan iş yerlerinde, her on personel için bir olmak üzere, en az Temel İlk Yardım Eğitimi sertifikası almış ilk yardımcının bulundurulması zorunludur.

Bu Yönetmeliğe göre ülkemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren özel ve resmi tüm işletmelerin çalışanlarının belirli bir bölümünün 16 saatlik Temel İlk Yardım Eğitimi alması zorunlu hale gelmiştir. Bu eğitimler her ilin il sağlık müdürlüğünden eğitim verme yetkisini almış kurumlar tarafından verilmektedir. Eğitimler en az 8 en fazla 20 katılımcının katılımı ile gerçekleştirilmektedir. Eğitim sonunda eğitime katılan kursiyerler adına sertifika ve kimlik kartları düzenlenmektedir.

Eğitimin Alınması Zorunlu

Bilindiği üzere çalışma hayatımıza giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Yönetmelikler gereği özel ve kamu tüm işyerlerinin çalışan sayısı ile orantılı personeline İlkyardım Eğitim aldırma zorunluluğu bulunuyor. Bir iki çalışan bile olsa tehlike sınıflandırmasına bakılmaksızın bu eğitim zorunlu. Az tehlikeli işyeri sınıfında yer alan işyerlerinde 20 kişiye kadar 1 kişinin, Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, eğitimi alması gerekiyor.

İlkyardım Eğitim Ücretleri ise,  Temel İlkyardım (16 saat) : 400.-TL (KDV dâhil) , Temel İlkyardım Yenileme( 8 saat): 200.-TL  (KDV dâhil) olduğu belirtildi.

Temel İlkyardım Yenileme eğitimi 17 Ağustosta 2020 Pazartesi günü, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası binasında Toplantı Salonunda  08:45-17:00 saatleri arasında teorik ve pratik eğitim sonrasında sınav gerçekleştirilecek.

İlk defa belge alacaklar için düzenlenecek Temel İlkyardım eğitimi ise, 24 Ağustos Pazartesi online olacak eğitimin ardından 25 Ağustos Salı günü Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası binasında Toplantı Salonunda 08:45 - 17:00 Saatleri arasında Teorik ve Pratik Eğitimlerle gerçekleştirilecek, ardından sınav ile son bulacaktır.

Eğitimler, 7 kişi ve üzerinde katılımcı olması halinde odamız Eğitim salonunda gerçekleştirilecek. Katılımcı sayısı 20 kişi ve üzerinde olması halinde ise eğitim sonrasında düzenlenecek sınav yine Orhangazi Ticaret ve Sanayi odası eğitim salonunda gerçekleştirilecek (mevzuat gereği 20 kişinin altında katılımcı olması halinde sınavlar Bursa’ da gerçekleştirilecektir).

İlkyardım Eğitimleri için Bursa veya diğer illere gitmek zorunda kalanlar için sağlanan bu eğitim hizmetinden yararlanabilmek için, başvuruların Odamıza yapılması yeterli olacaktır.