OSB Başvuru Dosyası Vali Beye Teslim Edildi

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak,  Orhangazi’ de Organize Sanayi Bölgesi kurulması amacıyla yürüttüğümüz başvuru çalışmalarının sonuna gelinerek, başvuru dosyamız İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa Selman YURDAER’ in katılımlarıyla Bursa Valisi Sayın Şahabettin HARPUT’ a sunulmuştur.

Kurulacak Organize Sanayi Bölgesi ile Orhangazi İlçesi sınırlarında sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasının sağlanması, kaçak sanayileşme ile oluşan çevre sorunlarının önlenmesi, planlı bir kentleşme, kaynakların akılcı kullanılması, bilgi ve bilişim teknolojilerinden en üst düzeyde yararlanılması, sanayi türlerinin belirli bir plan çerçevesinde geliştirilmesi hedefi amaçlanmaktadır.

Öte yandan, İlçemizden geçecek olan İstanbul-İzmir otoyolunun etkisi ve 2 adet şehir çıkışının yine ilçemiz sınırları içinde olması sebebi ile bölgenin ulaşılabilirliğinin artacağı hepimizce bilinen malum konulardır. Bu bağlamda yatırımcılar için cazip hale gelecek alanlarımızda, su kaynaklarının, nitelikli tarım alanlarının korunabilmesi, bu kaynakların koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilir kullanımının, gelişiminin ve korunmasının ancak oluşturulacak düzenli yatırım alanları sonucunda sağlanacağı inancındayız.

Yapılan ilk çalışmalar sonrasında kısa zamanda elde edilen ön taleplerle birlikte 182 başvuru ve bu firmalara ait 3965 dönümlük başvurudan da, bölgemize yakın gelecekte çok daha fazla talebin olacağının işaretlerini şimdiden almaktayız. İlçe ve bölgemizin geleceği için kurulacak OSB hepimizin menfaatine olduğunu açıkça görülmektedir.

Bu çerçevede 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu, ilgili yönetmelikleri çerçevesinde ve bölgede yatırım yapmak isteyen üyelerimizin talep dilekçeleri doğrultusunda hazırladığımız Organize Sanayi Bölgesi talep dosyamızı bu gün itibarıyla Valilik makamına sunmuş bulunmaktayız. İlçemiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.