Fahiş Fiyatla Mal Satışına İlişkin Basın Açıklaması

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı yaptığı basın açıklamasında; “ Son zamanlarda yaşanan, Koronavirüs ile ilgili gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Bu olayın ardından yaşanan ticari gelişmeleri de yakinen takip etmekteyiz. Topluma karşı sorumluluklarımız olduğunu biliyoruz.
Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’da yaptığı açıklamada bu konuda denetimleri sıklaştıracaklarını, haksız fiyat artışlarına Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda da gereğini yapacaklarını belirtmişlerdir.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerde, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı, oda olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmeli ki; Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız” dedi.