TPE Temsilciliği, Türkiye deki 3 İlçeden Biri

TPE Temsilciliği, Türkiye deki 3 İlçeden Biri

TPE Temsilciliği, Türkiye deki 3 İlçeden Biri

Odamız, Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimiyle yakın zaman önce faaliyete başlamıştı. Üyelerimizin gelişimine katkı sağlamak, marka, patent, faydalı model işlemleri ile ilgili üyelerine destek vermek, amacıyla açılan birim kısa sürede birçok üyeye ücretsiz hizmet vererek, üyelerinin patent almalarını sağladı.

Temsilcilik hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında birim temsilcimiz Kubilay Yıldırım, Türk Patent Enstitü’nün Sınai Mülkiyet Eğitim Seminerine Katılım sağladı. 20-21 Aralık tarihlerinde gerçekleşen eğitimlerde, önümüzdeki tarihlerde, patent ve marka ile ilgili yeni gelişmeler ve uygulamalar hakkında önemli bilgiler verildi.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan TPE Başkanı Habib Asan; “Bugün burada 150 kişi, çoğu akademisyen olan, Profesörler, Doçentler, Doktorlar, uzman arkadaşlar ülkemizin dört bir yanından gelerek eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.  TPE bilgi doküman birimleri çalışanlarının sınai mülkiyet konusundaki donanımları, bilgi ve birikimleri, bulundukları bölgelerde desteğe ihtiyaç duyan sınai mülkiyet kullanıcılarına yeterli katkının sağlanabilmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Türkiye Genelinde Üç İlçeden Biriyiz. 

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı ; “ 42 Ticaret ve Sanayi Odasında faaliyet gösteren Bilgi Doküman Biriminin Türkiye genelinde sadece 3 tanesi ilçelerde faaliyet gösteriyor, bunlardan biride Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odamızda. Bursa genelinde de tek ilçe odası olarak faaliyet gösteriyoruz.

Odamızda bu hizmetin verilmesi üyelerimiz açısından son derece önemli bir hizmet, genelde üniversitelerin bünyesinde bulunan Marka ve Patent birimlerinin yaptığı işlemleri üyemizin ayağına kadar getirmek için Ankara ‘da yaptığımız bire bir lobi çalışmaları neticesinde odamızda da birimimizi açtık. Kısa süre içerisinde üyelerimizin ilgisi oldukça fazla, bizler daha fazla markalaşan ve patent işlemi yapan işletmelerimizi odamızda görmek istiyoruz. Sadece harçlarını yatırarak hiçbir hizmet bedeli istemeden üyelerimize bu hizmeti veriyoruz.

Danışmanlık firmalarına ihtiyaç duymadan odamızdan Marka ve Patent işlemleriniz hakkında bilgi alabilir tescil işlemlerinizi yaptırabilirsiniz” dedi.

2020 Bilgi Ve Doküman Birimleri İçin Atılım Yılı

Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habib Asan, “ 2004 yılından bu yana faaliyette olan Bilgi ve Doküman Birimlerimizin, 102 tanesi Üniversitelerde, 42 tanesi Ticaret ve Sanayi Odalarında , 20 tanesi Kalkınma Ajanlarında , 1’ i Bilişim Vadisinde ,1 ‘ide Havelsan’ da olmak üzere toplam 166 tane Türkiye genelinde Bilgi ve Doküman birimimiz var. Amacımız bilgi ve döküman birimleri ağını güçlendirmek, birimlerimizi daha etkili kılmak, başta Hazerfen projesi olmak üzere daha fazla sorumluluk vermek , 2020 yılı bilgi ve doküman birimlerimiz için atılım yılı olacak” dedi.

2 gün süren eğitim programı sonrasında sertifika töreni düzenlendi ve program son buldu.