Engellilerle İletişim ve Engelli İstihdamı Seminerini Gerçekleştirdik

Engellilerle İletişim ve Engelli İstihdamı Seminerini Gerçekleştirdik

Engellilerle İletişim ve Engelli İstihdamı Seminerini Gerçekleştirdik

NetHaber.com yazarı, Ekonomi, iletişim ve yazarlık konularında çalışmalar yapan Kazım Köse tarafından verilen seminerde Kazım Köse, Farkındalık yaratma amacıyla hazırladığı sunumunu gerçekleştirdi.

 

Semineri gerçekleştiren Kazım Köse, ilk, orta ve lise eğitimini Rize’nin Çayeli ilçesinde tamamladıktan sonra. KTÜ de İşletme, Kocaeli Üniversitesi’nde iletişim-gazetecilik ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde adalet eğitimini aldı. Yerel gazetelerde yaklaşık beş yıl, ekonomi, siyaset ve iletişim konularında köşe yazarlığı yapan, Köse halen, ticaretin yanı sıra, ekonomi, İletişim ve yazarlık konularında çalışmalarını sürdürüyor.

 

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Meclis Başkanımız Murat Öztürk, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Enes Gören, İslam Bektaş, Salih Yerli ve katılımcıların yer aldığı seminerde Köse; engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıları, onları yardımcı olmak isterken yapılan yanlışları ve bunun nasıl düzeltilebileceğini anlattı.

Toplumda yer etmiş oldukça önemli başarılara imza atmış olan engelli bireylerin hayat hikayelerinden de bahseden Köse, engelli bireylere iş hayatında önyargıyla yaklaşılmaması gerektiğinin altını çizdi.

 

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı: “Sosyal yaşamda, iş yaşamında kendilerine yer bulmakta zorlanan ve çeşitli güçlüklerle karşılaşan engelli vatandaşlarımızın farkına varmamız, onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız ve onları desteklememiz gerek. Kazım beye sunumundan dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Doğru yaptığımızı sandığımız yanlışlarımızı düzeltmemize vesile olan bu sunumdan sonra eminim ki tüm katılımcılar olarak engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorluklar konusunda daha hassas olacağız”. dedi.

 

Kazım Köse, ‘Engellilerle iletişim aslında hepimiz için oldukça önemli olan aynı zamanda da pek çok kişinin önemini henüz kavrayamadığı bir konudur. Engelli istihdamı ise ayrıca üzerinde durulması gereken bir konu. Ekonomiden sosyolojiye bütün alanların bileşenlerinden olan bu konunun da yeterince bilinmediğini düşünüyorum.Bugün bana burda farkındalık yaratma imkanı sağlayan Orhangazi ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum dedi”.

Katılımcılar tarafından iki saat süreyle dikkatle dinlenen sunumların sonrasında, program soru cevap bölümü ve hediye takdimi ile saat 16:00 da sona erdi.