Engellilerle İletişim Ve Engelli İstihdamı Semineri Düzenliyoruz

Engellilerle İletişim Ve Engelli İstihdamı Semineri Düzenliyoruz

Engellilerle İletişim Ve Engelli İstihdamı Semineri Düzenliyoruz

Toplumumuzun % 12 sini oluşturan, ailelerinden ikişer yakını ile birlikte değerlendirildiğinde, nüfus oranının % 36 na ulaşılan engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin,  iş dünyası ile bütünleştirilmesini ve toplum bilincinin yükselmesini sağlayacak farklı bakış açılarının anlatılacağı "Engellilerle İletişim Ve Engelli İstihdamı" adlı seminer 6 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 14.00 da odamızda gerçekleştireceğiz.

NetHaber.com yazarı, Ekonomi, iletişim ve yazarlık konularında çalışmalar yapan Kazım Köse tarafından verilecek seminer için Köse: ‘Engellilerle iletişim aslında hepimiz için oldukça önemli olan aynı zamanda da pek çok kişinin önemini henüz kavrayamadığı bir konudur. Engelli istihdamı ise ayrıca üzerinde durulması gereken bir konu. Ekonomiden sosyolojiye bütün alanların bileşenlerinden olan bu konunun da yeterince bilinmediğini düşünüyorum. Elbette ki artı ve eksi tarafları var. Kanımca dikkate değer konu şu, engelli istihdamının olumlu ve olumsuz tarafları tamamen bakış açısı ile alakalıdır.

Toplumun, elbette ki ticaret hayatının vazgeçilmez unsurlarından Ticaret ve Sanayi Odası’nın ve üyelerinin Bu konulardan uzak kalması düşünülemez. Bu nedenle, bir görme engelli iletişimci ve köşe yazarı olarak Orhangazi’mize katkılarımı sunmak beni fazlasıyla mutlu edecektir” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı: “Sosyal yaşamda, iş yaşamında kendilerine yer bulmakta zorlanan ve çeşitli güçlüklerle karşılaşan engelli vatandaşlarımızın farkına varmamız, onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız ve onları desteklememiz gerek. Kazım beye bu konudaki hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Semineri gerçekleştirecek Kazım Köse, ilk, orta ve lise eğitimini Rize’nin Çayeli ilçesinde tamamladıktan sonra. KTÜ de İşletme, Kocaeli Üniversitesi’nde iletişim-gazetecilik ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde adalet eğitimini aldı. Yerel gazetelerde yaklaşık beş yıl, ekonomi, siyaset ve iletişim konularında köşe yazarlığı yapan, Köse halen, ticaretin yanı sıra, ekonomi, İletişim ve yazarlık konularında çalışmaların sürdürüyor.

6 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 14:00 da odamız toplantı salonunda gerçekleştirilecek seminere tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.