Gedelek Turşuları ile Yörex Fuarındayız

Gedelek Turşuları ile Yörex Fuarındayız

Gedelek Turşuları ile Yörex Fuarındayız

YÖREX yöresel ürünler fuarında Coğrafi İşaretli Gedelek Turşularımızı tanıtmaya devam ediyoruz.  Fuarda, Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Meclis Başkanımız Murat Öztürk, Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Hüseyin Sakallı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Burak Tokuç, İslam Bektaş, Doğan Camcı, Salih Yerli, Mete Yüksel Çoklar odamızı temsil etti.

Fuar süresince, Orhangazi Gedelek Turşusu tanıtımı yapılarak, firma bilgilerinin yer aldığı tanıtım broşürleri dağıtılacak. Ayrıca turşu şeklinde yaptırılan ‘Hıyarcan’ maskotu tanıtım adına renkli görüntülere yol açtı.  

Antalya’da düzenlenen 10. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’ te konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, coğrafi işaretli ürünlerin yüzde 40’ını oda-borsaların tescil ettirdiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Coğrafi işaret zenginlik demektir. Zengin olmak istiyorsanız yöresel ürünlerinize sahip çıkın, markalaşın.  İlinizdeki, ilçenizdeki coğrafi işaretli ürünleri gün yüzüne çıkarın, sahip çıkın, bunları tescil ettirin. Çok şükür bugün geldiğimiz noktada, coğrafi işaretli ürünlerin % 40’ını, Oda-Borsalarımız tescil ettirdi. Oda-Borsalarımız tarafından tescil edilen ürün sayısı 150’yi geçti. Biz TOBB olarak coğrafi işaretli ürünlere her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. YÖREX’e emek veren, alın teri döken herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

 Marka Değerlerimizle Yerimizi Aldık

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, fuar açılışında yaptığı açıklamada, “Bu yıl 10’uncu kez düzenlenen YÖREX’te Başta TOBB olmak üzere, hemen tüm Oda Borsalar, kalkınma ajansları ve  Belediyeler ile birlikte yerimizi aldık. 500’e yakın katılımcının yöresel ürünleriyle yer aldığı YÖREX’e bizlerde marka değerlerimizle katılmaktan son derece mutluyuz. Bu fuar, Orhangazi Gedelek Turşusu Coğrafi işaret tescil belgemizi aldıktan sonra katıldığımız ilk YÖREX yöresel ürünler fuarı. Bundan sonra da bu ve buna benzer fuarlara da, turşu üreticimiz üyelerimizle birlikte, zeytin üreticisi üyelerimizi de tanıtmak üzere katılmaya devam edeceğimizi bildirmek istiyorum. Üyelerimize de yöremizin en güçlü tanıtım ürünleri olan yöresel lezzetleriyle bu türden fuar organizasyonlarında yer almalarını tavsiye ediyorum” diyerek üyelerin fuarlarda yer almalarının önemine değinmiş oldu.

 En Çok Tercih Edilen Turşu “Orhangazi Gedelek Turşuları”

Bursa bölgesi Oda ve Borsalarının tek stantta yer aldığı, 5 gün süreyle etkinliklerin düzenleneceği fuarda, Otel satın alma yetkililerinin yanı sıra ulusal ve yerel market zincirlerinin satın alma yetkililerinin katılımıyla ikili ticari görüşmeler yapılacak. YÖREX’te, ayrıca yöresel ürünlerin tanıtımı ve önemine yönelik çeşitli paneller düzenlenecek. Bursa bölgesi Oda ve Borsalarının tek stantta yer aldığı fuar organizasyonunda, Orhangazi TSO standında da Gedelek turşuları tanıtıldı ve Orhangazi TSO standı, Oda Personeli Genel Sekreter Yardımcımız Kubilay Yıldırım ve Muhasebe Sorumlumuz Erdem Kurban’ ın çalışmalarıyla fuarın yine en dikkat çekici stantlarından oldu. 

Türkiye’nin her yöresinden ürünlerin sergilendiği ve renkli görüntülere ev sahipliği yapan YÖREX fuarı, 29 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak.