Emlakçılık Eğitim ve Sınavları Hakkında

Emlakçılık Eğitim ve Sınavları Hakkında

Emlakçılık Eğitim ve Sınavları Hakkında

Daha önce gerçekleştirdiğimiz emlakçılık eğitim ve sınavlara tekrarlıyoruz. Yeni yapılan düzenlemelere göre "Mevcut işletmelerin 5 Haziran'dan itibaren 18 ay içinde yani 5 Aralık 2019'a kadar durumlarını yönetmelikte belirlenen şartlara uygun hale getirerek yetki belgesi almaları gerekmektedir. Yine emlakçılık işiyle uğraşanlardan, işyeri sahibi veya yetkili yöneticisi, sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5), alım satım ve işlemlerden sorumlu personelde yine en az, emlak danışmanı (Seviye 4) Mesleki yeterlilik belgelerini almaları gerekmektedir. Yetki belgesi verilmesinde iş yerinin belirtilen fiziksel şartları taşıması, meslek odasına kayıtlı olunması, gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olunması, işletmelerde bağımsız bölüm niteliğinde ve net alanının en az 30 metrekare olması, arşiv bölümünün bulunması ve teknik donatılara sahip olunması gibi şartlar belirlenmiştir. ’’

 CEZALAR CAYDIRICI OLACAK

Eğitim firması yetkilisi Türker Duran, “Yetki belgesiz çalışan emlakçılara 4 bin lira ceza kesileceğini belirterek, artık emlak işletmelerinin belediyeden işyeri açma ve çalışma ruhsatı alabilmesi için, yetki belgesine sahip olması gerekiyor. Hatta belediyeler tarafından yapılan denetimin sonuçları da, denetimin sonuçlandığı tarihten itibaren on beş gün içinde Ticaret il müdürlüklerine bildirilecek. Ayrıca Bakanlık ve Ticaret İl Müdürlükleri de doğrudan denetim yapabilecek. Yetki belgesinin verilmesinde aranan şartlardan en az birinin taşımadığının tespiti halinde, uygun hale getirmeyen işletmelerin yetki belgesi aynı gün iptal edilecek” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı;  “Daha önce de odamızda Taşınmazların alım satım işleri için gerekli olacak Yetki belgesi ve mesleki yeterlilik belgeleri alınmasına dair eğitimler ve sınavların gerçekleştirilmesi için odamızın hizmet imkânlarını açmış ve bu sayede oldukça fazla sayıda meslek erbabının belge ihtiyacının karşılanmasını sağlamıştık. Son zamanlarda gelen taleplerin yine artması nedeniyle danışmanlık firmamız aracılığıyla 30 ve 31 Ekim tarihlerinde yine eğitim ve sınav düzenlenmesi için çalışmalar başlattık. Son tarihler yaklaşırken, belge ihtiyacı olanların bu fırsatı kaçırmamasını tavsiye ediyorum” dedi.

30 EKİMDE EĞİTİM, 31 EKİM DE SINAV!

Açılacak eğitim ve sınavlar kontenjana göre planlanacağından, eğitime veya sınavlara katılacak kişilerin 24 Ekim 2019 Perşembe gününe kadar 0 224 573 81 69 numaralı telefondan odamıza ön kayıtlarını yaptırmaları ve www.orhangazitso.org.tr adresinde yer alan sınav başvuru formunu doldurarak Odaya bırakmaları gerekmektedir. Yeterli kontenjan sağlanması durumunda, 30 Ekim Çarşamba günü saat 14:00 da başlayacak ve isteyenlerin gireceği ve 9 ders saati sürecek uygulamalı eğitim verilecek, 31 Ekim Perşembe günü ise sınav gerçekleştirilecek.


 

 

Başvuru Formunu doldurmanız ve ekleri ile birlikte bize iletmeniz gerekmektedir.
Başvuru Formu tıklayarak indiriniz! (Form doldurulurken örnek doldurulmuş formlardan faydalanabilirsiniz. Örnek Başvuru Formu )

Başvuru formunun 3 adet eki vardır.


1- Başvuru sözleşmesini tıklayarak indiriniz! (Sözleşme doldurulurken örnek doldurulmuş sözleşmelerden faydalanabilirsiniz. Örnek sözleşme ) 
2- Kimlik fotokopisi
3- "Seviye5 Sorumlu Emlak Danışmanı Yeterlilik sınavı" na ait 850.00 TL (KDV Dahil) sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu

(Banka hesap bilgisi: ÖZGÜL YAZILIM EĞİTİM ELEKTRONİK TİC. LTD. ŞTİ Garanti Bankası Bursa – FSM Bulvarı Şubesi Şube Kodu: 1266 Hesap Numarası: 6298267 IBAN: TR84 0006 2001 2660 0006 2982 67)

Önemli Not: Sınav ve formların doldurulması ile ilgili sorularınız için Özgül Belgelendirme firmasına ait 0 224 453 20 74 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

 

24 Ekim 2019 tarihine kadar 0 224 573 81 69 numaralı telefonu arayarak Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasına ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

24 Ekim tarihinde gerekli kontenjan sağlanması halinde eğitim açırılacaktır. Eğitim açılması halinde tarafınıza bilgi verilerek ücretlerin yatırılması gerekecektir.

Eğitim ücretinin yatırılacağı bilgiler: TÜRKER EĞİTİM DANIŞMANLIK DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, İBAN TR670020500009483703900001 (180 TL + KDV )

 

Sınav ve Eğitime ait yer, zaman ve ödeme bilgilerini aşağıdaki butondan indirebilirsiniz.