Sektörel Toplantılarımız Devam Ediyor

Sektörel Toplantılarımız Devam Ediyor

Sektörel Toplantılarımız Devam Ediyor

Sektörel toplantılarına devam eden odamız bu defa, 14. meslek grubunda faaliyet gösteren doğalgaz ve tesisatçılar ile bir araya geldi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Meclis Başkanımız Murat Öztürk, meslek komite Başkanımız Kemal Erdağı ve sektör temsilcilerinin bir araya geldiği toplantı da Meclis Başkanımız Murat Öztürk Sektörel toplantıların amacı hakkında bilgi verdi, açılış konuşmasını gerçekleştiren Öztürk, 14 meslek grubunda yer alan doğal gaz ve tesisatçıların bir araya gelerek sektörün sorunlarını ilgili muhataplarıyla birlikte konuşup, çözüm üretmenin sektöre katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade etti

Bu Sektörde De Kayıtdışı Sorunu En Önemli Gündem Konusuydu. 

Özellikle kayıtdışı konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten sektör temsilcileri, herhangi bir vergi, sigorta, iş güvenliği gibi mevzuatsal yükümlülükleri yerine getirmeyen kayıt altında olmayan şahısların tesisat işlerini yaptığı ve bu konuda yaşanan sıkıntıların hem sektöre yansıdığını hem de ekonomiye zarar verdiğini, ayrıca halk sağlığını ve yaşamını ciddi anlamda tehlikeye soktuğunu belirtiler.

Yeniköy , Üreğil, Çakırlı, Orizm’de Doğalgaz Bağlantısını Gerçekleştireğiz.

Toplantıda Armagaz işletmeler şefi İbrahim Aşçı, Armagaz olarak 2006 yılından bu yana doğalgaz çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Orhangazi'de yetki verdiğimiz firmaların dışında yetkisiz firmaların yaptığı işlerin tespitinde ve tarafımıza bildirilmesi durumunda , yetkili firmaların yetkilerini askıya alabileceklerini, bu durumun devam etmesi halinde yetkilerini iptal edebileceklerini belirtti.

2020 yılı içinde, Yeniköy , Üreğil, Çakırlı,Orzim hattında bağlantının gerçekleştirileceğini,  Armagaz olarak yine Marzim de bir bölge istasyonu projelerini oluşturacaklarını ve Marzim, Sirena Marine fabrikası ve Çeltikçi mahallesine de hizmet vermeyi planladıklarını belirtti.

Ayrıca toplantıya Buski Orhangazi Şube Müdürlüğünden, Şube müdürü İbrahim Sivri ve Volkan Kökçam katılım sağladı.  Orhangazi’nin Bursa Büyükşehir'e bağlanmasıyla Buski'nin 2014 Nisan ayı itibariyle hizmete başladıklarını belirtti. Sivri, Orhangazi de yapılacak yatırımlar hakkında kısa bilgi verdi.

Toplantıda Meclis Başkanımız Murat Öztürk, “Özellikle yapı denetim konusunda Belediye’nin daha hassas davranmalarını ,isteyeceklerini belirtti.

Yakın zamanda gerçekleştirilecek İnşaat ve müteahhitlik firmaları sektörel toplantısında özellikle, yetki belgelerine sahip olan firmalarımızla çalışmaları konusunda talebinizi ileteceğiz ” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Erol Hatırlı, “ Sektörel toplantılarımızda alınan kararları Belediyemizin ilgili birimleriyle paylaşacağımızı ve özellikle yapı denetimin her konusunda daha hassas bir şekilde incelenmesini isteyeceğiz” dedi.

Sektör temsilcileri de , Tesisat projelerinin , Elektrik ve doğalgaz da olduğu gibi , su tesisat projelerinin yetkilendirilmiş firmalar tarafından  yapıldığı fakat denetiminde sıkıntılar yaşandığını belirttiler, sektör temsilcileri, bu konunun dikkate alınmasını rica ettiler.

Toplantı, yapılan istişarelerin değerlendirilmesi ve ilerleyen günlerde gerekli çalışmaların takibi için tekrar bir araya gelmek üzere son buldu.