Odamız ile TPE Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Odamız ile TPE Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Oda üyelerimize marka, patent, endüstriyel tasarım, coğrafi işaretler, faydalı model konularında ücretsiz danışmanlık hizmeti vermek üzere Türk Patent Enstitüsü (TPE) ile odamız arasında İşbirliği Protokolü imzaladı.Bursa’ da ilk TPE temsilciliği Odamızda!

Oda üyelerimize marka, patent, endüstriyel tasarım, coğrafi işaretler, faydalı model konularında ücretsiz danışmanlık hizmeti vermek üzere Türk Patent Enstitüsü (TPE) ile odamız arasında İşbirliği Protokolü imzaladı.

 

Bursa’ da ilk TPE temsilciliği Odamızda!

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı yaptığı açıklamada, Sınai mülkiyet haklarının tesciline ilişkin faaliyetleri yürüten bir kurum olarak Enstitümüzün bir temsilciliği artık Orhangazi TSO ‘da faaliyet gösterecek.  Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında markalaşmanın, tasarımın ve patent tescilinin önemi hepimizin malumudur. Bölgemizde ilk olarak TPE Temsilciliğinin odamızda faaliyet gösterecek olması bizleri son derece mutlu ediyor.

Bu sayede, yapılacak işlemlerin karmaşıklığı ve bilinmeyenlerin fazlaca olması, ayrıca danışman firma vb. ne ödenecek ücretler gibi nedenlerle uzak durulan markalaşma ve paten işlemleri üyelerimizin ayağına kadar, üstelik ücretsiz danışmanlıkla gelmiş oldu.

 

Hem Kendi, Hem Ülke Geleceğini Güvence Altına Alalım.

Bu nedenle buradan üyelerimize sesleniyorum, markalaşmanın çok önemli olduğu günümüz koşullarında, gelin markalarımızı ve patentlerimizi tescillettirelim. Hem kendi, hem ülke geleceğimizi güvence altına alalım.

Yaptığımız protokolün başta üyelerimiz olmak üzere, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.

 

Marka ve Patent Hizmetlerini Ücretsiz Yaptırabilirsiniz.

Büyük bir kısmı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüklerinde, üniversitelerde ve bir kısmı da illerde sanayi ve ticaret odalarında bulunan, sınai mülkiyet sistemi içerisinde tarafların bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde önemli rol oynayan TPE Bilgi Doküman Birimlerinin sayısı ülke genelinde 92’ye ulaştı.

TPE uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen eğitimleri tamamlayan Oda Genel Sekreter Yardımcısı Kubilay Yıldırım, oda üyelerinin marka, patent, tasarım tescil süreçlerinde üyelere yardımcı olacak.

TPE Bilgi ve Doküman Birimi, marka, patent, endüstriyel tasarım, coğrafi işaretler, faydalı model konularında başvuru yapmak isteyen üyelerine ücretsiz danışmanlık, bilgi ve dokümantasyon hizmeti verecek.

Marka ve Patent İşlemlerinde Danışmanlara ücret ödeyen üyelerin artık bu ücretleri ödemelerine gerek kalmadı. Sadece TPE ‘nin istemiş olduğu başvuru harçlarını yatıracak olan üyeler, bunların haricinde hiçbir ödeme yapmadan, odanın yönlendirmeleri sayesinde marka veya patent işlemlerini kendileri gerçekleştirebilecek.