Emlakçılık (Taşınmaz Ticaret) Seminerini Yeniden Düzenleniyoruz

Emlakçılık (Taşınmaz Ticaret) Seminerini Yeniden Düzenleniyoruz

Emlakçılık (Taşınmaz Ticaret) Seminerini Yeniden Düzenleniyoruz

Gelen yeni kanuni düzenlemelerle ilgili geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiğimiz “Emlakçılık (Taşınmaz Ticareti) bilgilendirme seminerini, yoğun talepler nedeniyle yeniden düzenliyoruz.

İlk seminerin ardından sınava girmek üzere kayıtlarını yaptıranlarla 18- 21 Şubat tarihlerinde odamız salonunda Emlakçılık (Taşınmaz Ticareti) ile ilgili 4 günlük eğitim gerçekleştirdik. Gerek eğitim esnasında karşılaşılan yeni konular, gerek eğitim ve yapılacak sınavlardan, sonradan haberdar olanların yoğun talepleri ile toplantı salonunda 25 Şubat Pazartesi 2019 Pazartesi günü saat 18:30 da, Türker Danışmanlık firmasından Türker Duran’ın sunumlarıyla yeniden bilgilendirme semineri gerçekleştireceğiz.

Müteahhitlerde Belge Almalı!

İlgili meslek gruplarının, emlakçılık işini yapan kesimlerin, ev satışları yapan müteahhitlerin ve ilgili diğer tüm kesimlerin davet edildiği toplantıda, yetki belgesi şartıyla neyin amaçlandığını, Mesleki Yeterlilik belgesinin ne olduğu, yaptıkları evleri satan müteahhitler dâhil, herhangi bir şekilde gayrimenkul alım satımı yapanların, mutlak surette içinde yer almaları gereken süreçlerin neler olduğu ve sınavlarla ilgili konularda bilgiler verecek.

 

İşyerlerine Yetki Belgesi Ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olmayan Yapamayacak

Türker Duran, önceki seminerde taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 5 Haziran'da 2018 de Resmi Gazetede yayımlandığını hatırlatarak, bu işi yapacaklar için işletmelerine yetki belgesi alma şartının getirildiğini, mevcut işletmelerin 5 Haziran'dan itibaren 18 ay içinde, yani 5 Aralık 2019'a kadar durumlarını yönetmelikte belirlenen şartlara uygun hale getirerek yetki belgesi almaları gerektiğini ve yine emlakçılık işiyle uğraşanlardan, işyeri sahibi veya yetkili yöneticisinin, sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5), alım satım ve işlemlerden sorumlu personelinde yine en az, emlak danışmanı (Seviye 4) Mesleki yeterlilik belgelerini almaları gerektiğini, almayanların bu işi yapamayacaklarını katılımcılara aktarmıştı.

Düzenlenecek ikinci seminerde ise, ilk defa katılacak olanların bilgilendirilmesine yönelik genel konulara değinilecek olmakla birlikte, ayrıca konunun daha detaylı halde anlatılarak, sınav öncesinde tüm doğru bilgilendirmelerin yapılması amaçlanacak.

25 Şubat Pazartesi Günü Odamızda Düzenlenecek Seminere Herkes Katılabilecek.

Yoğun ilgi üzerine 25 Şubat 2019 Pazartesi günü saat 18:30’ da odamız seminer salonunda ikincisinin düzenleneceği Emlakçılık “Taşınmaz Ticareti” seminerine, üyelerin haricinde belgelerini tamamlaması gereken tüm ilgililer de davetlidir.