Türkiye' nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belirleniyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 başarılı şirketini belirliyor. Bu bağlamda şirketlerin görünürlüklerini artırmak ve ekonomik bağlantılarını kuvvetlendirmek amacıyla yürütülen TOBB Türkiye 100 programı ile şirketlerin yeni müşteri bulma, yatırım yapma ve fırsatlara erişimlerinin de kolaylaştırılması hedefleniyor.

SON GÜN 31 OCAK 2019

Programa başvuran şirketler, 2015-2017 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirleri ve büyüme hızına göre sıralanacak. Büyüme hızı ise şirketlerin gelir tablolarındaki net satış gelirleri üzerinden hesaplanacak. Satış gelirini en hızlı artıran şirket, TOBB Türkiye 100 listesinde birinci sırada yer alacak. Sonraki 99 şirket ise büyüme hızlarına göre belirlenecek. TOBB Türkiye 100’e başvurmak için son tarih ise 31 Ocak 2019 olarak açıklandı.

TOBB TÜRKİYE 100 ŞİRKETLERİ NE KAZANACAK?

• Başarıları TOBB ve TEPAV tarafından tescil edilecek
  • Ulusal yayın organlarında çıkacak haberler aracılığı ile şirketlerin görünürlükleri artacak
  • Görünürlüklerin artmasıyla yeni müşteri, yatırım, yetenek ve fırsatlara erişimler kolaylaşacak

BAŞVURU KOŞULLARI

Franchise işletmelerinin başvuruları geçerli sayılmayacak. Otomobil galerisi, kuyumcu, dağıtım şirketi, döviz şirketi, bankalar, elektrik, gaz, akaryakıt ve su sağlayıcıların başvuruları geçerli sayılmayacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

• 31 Aralık 2014 ve öncesinde kurulan.
  • 2015’te en az 500 bin TL satış geriline sahip olan.
  • 2017’de en az 1.5 milyon TL satış gelirine sahip olan.
  • 2015-2017 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 artıran firmalar.

“TOBB Türkiye 100’e www.turkiye100.tobb.org.tr adresi üzerinden başvuru yapılacak”