Ekonomide Fırsatlar Eğitimini Gerçekleştirdik

Ekonomide Fırsatlar Eğitimini Gerçekleştirdik

Ekonomide Fırsatlar Eğitimini Gerçekleştirdik

Son zamanlarda yaşanan ekonomik gelişmelere yönelik çözüm önerileri ile birlikte, ekonomi içerisinde yaşanan süreçleri, finansman fırsatları, devlet destekleri  konusunda kapsamlı bilgiler verilen eğitim Cuma günü odamızda gerçekleştirildi.

Ekonomide Fırsatlar eğitiminde deneyimli eğitmen Sinem Toplan, özellikle ülkemizin şuan içinde bulunduğu ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Ekonominin bu aşamaya nasıl geldiğini kararı alınan yeni ekonomi politikalarının ekonomimize yansımalarının neler olacağı, 2019 yılı beklentilerini ve izlenmesi gereken yol haritalarının neler olduğunu örnekleriyle açıkladı.

Dünya ekonomisi ve ülke ekonomisindeki gelişmelerin yanında firmaların almaları gereken ekonomik kararları ve  bireysel ekonomik kararların alınmasında dikkat edilmesi gereken konuları tek tek açıkladı.

Çıkış Yolu İhracat ve Girişimcilik...

Özellikle son zamanlardaki yaşanan daralmanın çıkış yolunun devlet politikalarında olduğu gibi ihracat ve girişimcilik olduğunu belirten Toplan, ülkenin ve firmaların bu konuda en kısa sürede kararlar alıp uygulamaya geçilmesi gerektiğinin altını çizerek, buna yönelik sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantıya katılan tüm katılımcıların bulundukları durum ve önerilerinin tek tek dinlendiği eğitime, üyelerimizle birlikte, Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Meclis Başkanımız Murat Öztürk, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, ekonomi her bireyin içinde yaşadığı ve bilinçli hareket etmesi gereken bir yaşam biçimi. Odamız üyesi firmalarımızın ekonomik anlamda alması gereken kararlar konusunda bugün önemli bir toplantı için bir araya geldik. Bu eğitimden aldığımız notları, dikkatle iş hayatımıza yansıtırsak fayda sağlayacağımızı düşünüyorum dedi.

Eğitimde ayrıca önümüzdeki dönemde firmaları neler bekliyor? destekler, hibe ve teşvik fırsatları, banka, leasing, faktöringlerden faydalanabilmek gibi konular işlendi. 3 saat süren ve katılımcılarla oldukça yoğun görüş alışverişi şeklinde geçen eğitim soru cevap bölümünün ardından son buldu.