KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Odamızda Gerçekleştiriliyor

Orhangazi ‘de kendi işini kurmak isteyen yeni girişimcilerin kuracakları işlerde başarılı ve istikrarlı olmalarını hedefleyen bir eğitim programı olan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 23-26 Ekim 2018 tarihleri arasında odamızda gerçekleştiriliyor.

Eğitmen Mihriban Akyol tarafından verilen Girişimcilik Destek Programı Uygulamalı Girişimcilik eğitimi 4 günde toplamda 32 saat süren eğitime toplam 19 kişi katılım sağladı.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere ilerleyen günlerde sertifikaları verilecek. Sertifikalarını aldıktan sonra projeleri KOSGEB tarafından onaylanan girişimcilere, yapacakları iş için bir yılda toplam 50.000 TL hibe verilecek. Destek miktarlarına göre, işyeri açacak olan girişimcilerin harcadıkları masraflarının erkeklerde %60’ ı, bayan, engelli, şehit ve gazi yakınlarına ise % 80’ inin geri ödemesiz olacak şekilde destekleneceği belirtildi. Ayrıca eğitimi tamamlayan girişimciler makine ve teçhizat alımlarında 100.000 TL faizsiz kredi kullanma imkânını yakalıyor.

Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Enes Gören yaptığı açıklamada;  ‘’ Türkiye’de kendi işinin sahibi olmak isteyenlerin oranı yüzde 85’tir. Bu çok önemli bir rakam. Ancak girişimci ruhumuz ve bu girişimci çalışmamızı aktive edip realize hale getirirken, eğitimden aldığımız bilgileri çok iyi kullanmalı ve doğru adımlar atmalıyız.

Yönetim Kurulu olarak bizler, girişimcilik kültürünün oluşması ve girişimcilerimizin atmaları gereken adımlara yardımcı olmak için, KOSGEB Girişimcilik eğitimlerini düzenlemeye devam edeceğiz.

Bu yılda eğitime katılan 19  girişimcimizi şimdiden kutluyor ve hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Eğitim salonumuzda Gemlik İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim, 26 Ekim Cuma günü sona erecek.