KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başlıyor

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başlıyor

Odamız Orhangazi ‘de kendi işini kurmak isteyen yeni girişimcilerin kuracakları işlerde başarılı ve istikrarlı olmalarını hedefleyen bir eğitim programı olan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi açıyor.

Odamız Orhangazi ‘de kendi işini kurmak isteyen yeni girişimcilerin kuracakları işlerde başarılı ve istikrarlı olmalarını hedefleyen bir eğitim programı olan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi açıyor.

KOSGEB Girişimcilik desteklerinden yararlanmak için eğitime katılım şartı aranıyor.

Mihriban Akyol tarafından verilecek olan Girişimcilik Destek Programı Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerinin mülakatları yine Eğitmen tarafından yapılacak. Mülakatlar sonucunda 25 kişilik iki sınıf oluşturulacak ve 4 günde toplamda 32 saat verilecek olan eğitimler 23-26 Ekim ve 13-16 Kasım tarihlerinde 2 farklı sınıf olarak gerçekleştirilecek.

Girişimcilik Eğitimi Programında,  kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına, iş fikri geliştirmesinin öğretildiği derslerde, iş kurma süreçleri, pazar bulma, finansal planlama ve yönetim, üretim planı, insan kaynakları yönetimi, markalaşma ve marka yönetimi eğitimleri veriliyor.

Kendi işini kurma hayalleri olan tüm girişimcilerin bu eğitimlerden faydalanıp hayallerini gerçekleştirebilecek bir fırsat elde edeceklerini dile getirerek, Dünyanın bugün ulaştığı rekabet ortamında ancak ve ancak yeni değerler üretebilen, rekabet gücünü geliştiren, farklı ve yeni girişimler başarılı olabilecektir. Ülkemizin içinde bulunduğu dönem itibarıyla, girişimcilerimize çok daha ihtiyacının olduğundan hareketle, Odalar olarak daha fazla sayıda girişimcinin iş camiasına katılması, ülkemiz ve insanlarımızın refaha kavuşması bakımından çok önemlidir.

18 Ekim Perşembe Gününe Kadar Başvurular Alınacak.

Eğitime katılmak isteyen tüm girişimcilerin, 18 Ekim Perşembe günü mesai bitimine kadar, www.kosgeb.gov.tr adresinden , Duyurular- Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Duyuruları-E –devlet şifresi ile giriş yapıp kayıt yaptırmaları ve ardından başvuru evraklarıyla İşkur Gemlik Hizmet Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere, yapacakları iş için bir yılda toplam 50.000 TL hibe verilecek. Destek miktarlarına göre, işyeri açacak olan girişimcilerin harcadıkları masraflarının erkeklerde %60’ ı, bayan, engelli, şehit ve gazi yakınlarına ise % 80’ inin geri ödemesiz olacak şekilde destekleneceği belirtildi. Ayrıca eğitimi tamamlayan girişimciler makine ve teçhizat alımlarında 100.000 TL faizsiz kredi kullanma imkânını yakalıyor.
Girişimciler, konuyla ilgili detaylı bilgi için odamızda bulunan KOSGEB Orhangazi Temsilciliği ile irtibata geçebilirler.