Geçmiş Ticaret Sicil Bilgilerine Web Üzerinden Ulaşabilecek

Geçmiş Ticaret Sicil Bilgilerine Web Üzerinden Ulaşabilecek

Geçmiş Ticaret Sicil Bilgilerine Web Üzerinden Ulaşabilecek

Ülkemizin ticari gelişimini gösteren bir arşiv niteliğinde olan ve ticaretin güven içerisinde yürütülmesini sağlayan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinin tüm nüshaları dijital ortama aktarıldı.

TOBB’ den Değerli Bir Çalışma Daha

Uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğü dijitalleşme atağı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türk Ticaretinin hizmetine bir projeyi daha kazandırmış oldu.  Gelinen noktada Ticaret ve Sanayinin önündeki engellerin kaldırılması, bürokrasinin azaltılması, tek nokta hizmet ofisi gibi üyelerin aldıkları hizmetleri kolaylaştıran projelere, TOBB Ticaret Sicil Gazetesi arşivlerini de dijital ortama aktarılmasını da ekleyerek, hizmete açmıştır.

Bildiğiniz üzere, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 56 ıncı maddesinin kapsamında TOBB tarafından Ticaret Bakanlığı denetiminde ve gözetiminde çıkarılmaktadır.

Özellikle bankacılık işlemleri, kamu kurumlarında yapılan işlemlerde yalnızca belirli bir yıla kadar görüntülenebiliyor, önceki yıllarda ise yapılan sicil işlemleri için Ticaret ve Sanayi Odalarına başvurulması gerekiyordu.

Ticaret Sicil Gazetesi Tüm Arşiviyle Birlikte Erişime Açıldı

Yapılan yeni düzenlemeyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 21.02.1957 tarihinden günümüze kadar geçen 16 binin üzerinde sayı, 5 milyon sayfa ve 15.5 milyon ilan erişime açıldı.

1957 yılından İtibaren Yayınlanan Tüm Ticaret Sicil Gazeteleri Görüntülenebiliyor

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ile MERSİS entegrasyonunu sağlayarak ilanların elektronik ortamda TOBB’a ulaştırılmasını sağlayacak, ilan süresini kısaltacak dijital dönüşüm projesi çalışmalarına başladı. 01.08.2018 itibariyle www.ticaretsicil.gov.tr adresinden tüm gazetelere erişilebiliyor.

 

Hatırlı; Türk Ticaretinin Hafızası Üyelerimize Açıldı

Dijital dönüşüm projesiyle ilgili konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, “Bu gazete Türk ticaretinin hafıza kaydı niteliğinde. Türk şirketlerinin 1957’den bu yana tüm kuruluş işlemleri ve kurucu ortakları, sonraki dönemlerinde alınan ya da çıkarılan ortaklar, alınan kararlar, kapanan şirketler, hepsi artık internette görülebilecek.

İstendiği zaman www.ticaretsicil.gov.tr web sitesine girerek şirketlerimizin tüm ticaret sicil bilgilerine en başından itibaren erişebileceğiz. Özellikle bankacılık, muhasebecilik ve kamu işlemlerinde büyük kolaylıklar sağlayacak bu erişimle, dilerse üyelerimiz firmalarının geçmişleriyle ilgili nostaljik bir gezintiyi de yaparak geçmiş bilgilerine ulaşabilecekler.

Ticarethanelerimize şeffaflık kazandırmış olacak uygulamanın faydalı olmasını temenni eder, üyelerimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.