Ortak Akıl Toplantısına Katıldık

Ortak Akıl Toplantısına Katıldık

Ortak Akıl Toplantısına Katıldık

Bursa Oda Borsaları 15. Ortak Akıl Toplantısını BTSO Ev Sahipliğinde Gerçekleştirdi.

23 Mayıs Çarşamba akşamı BTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen 15. Ortak Akıl Toplantısına İlde bulunan diğer Oda Borsa Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Kurulu Başkanları ve Genel Sekreterlerinin yanısıra Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Meclis Başkanımız Murat Öztürk ve Genel Sekreterimiz Gürol Erol Katıldı.

Toplantıda, açılış konuşmasını yapan BTSO yönetim kurulu başkanı İbrahim Burkay’ın seçimler nedeniyle yeni görevlerinden dolayı tüm başkanları tebrik etmesinin ardından, BTSO nun faaliyetlerinin gösterildi tanıtımlar izlendi.

Turizm Yatırım Projesi, UKOME’ de Temsil ve Islah OSB konularını Gündeme Taşıdık.

İlk gündem maddesi olarak Orhangazi olarak yürütülen Turizm Yatırım Projesi olan “yeşil1yer” adlı proje hakkında Meclis Başkanımız Murat Öztürk tarafından proje gereksiniminin nelerden doğduğu, gelinen sürecin nasıl geliştiği, nasıl ortaya çıktığı, projeye nasıl karar verildiği konularında bilgilendirmeler yaparak gerek lobi, gerek yatırımcı yönlendirilmesi konularında destek talebinde bulunarak, diğer ilçelerinde projeyi örnek alarak uygulamaları halinde gelecek için büyük faydalar görecekleri yönünde düşüncelerini paylaştı.

Öztürk’ ün açıklamaları sonrasında, projenin teknik bölümleri Danışman Gökhan Çatalkaya tarafından katılan Oda Borsa Başkanlarına anlatılarak bilgilendirmeleri yapıldı.

Sunumun bitiminden sonra söz alan Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, projenin esasen bir havza projesine dönüşmesi gerektiğini ve tüm Bursa’ nın birlikte hareket ederek bölge turizmini geliştirebileceğini, başta İznik, Gemlik olmak üzere tüm ilçelerin bu projenin içinde olması gerektiğini belirterek, tüm yol haritalarının yer alacağı çıktıların, proje tamamlandığında oda ve borsalarla paylaşılacağını dile getirdi.

UKOME’ lerde temsil edilmeliyiz.

Devamında ise Hatırlı, “UKOME de üyelerimizi ilgilendiren birçok konu gündem maddesi yapılırken, alınan kararlardan etkilenenlerin büyük çoğunluğunun üyesi olduğu Odalarımız üyelerimiz adına toplantılara katılamıyor” diyerek, Odalarında UKOME toplantılarında temsil edilebilmesi için çalışma başlatılması gerektiğini dile getirdi.

Orhangazi Islah OSB Kanunu Değişikliğiyle Yeni Bir Fırsat Yakaladık.

Gıda İhtisas OSB çalışmaları sürerken Orhangazi için yeni bir fırsat doğdu. Yapılan değişiklikle 1 Temmuz 2018 tarihine kadar başvurusu yapılması halinde mevcut sanayi kuruluşlarının bulundukları alanları kümelenmeleri halinde Islah OSB olarak tescil ettirebileceklerine dair kanuni değişikliğin yürürlüğe girmesi hakkında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, “Daha önce 2011 yılında tanınan bu fırsatı, sanayicilerimizle yoğun şekilde toplantılar yapmamıza rağmen mutabakat sağlanamaması nedeniyle kaçırmıştık.

Ancak başta sanayicilerimiz için önemli avantajlar sağlayan Islah OSB yasasının yeniden çıkmasının getirdiği fırsatı bu sefer kaçırmak istemiyoruz. Bunun için 28 Mayıs 2018 pazartesi günü saat 16:00 da tüm sanayi kuruluşlarımızın katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapmak üzere planlama yaptık. Bu vesileyle hususu ilgili diğer ilçelerimizin de dikkatine sunmak isterim” dedi.

Toplantının kapanış bölümünde söz alan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Islah OSB nin kesinlikle kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu sanayicilerin bir an önce muvafakat namelerini hazırlayıp hızlıca başvurmalarının menfaatlerine olacağına vurgu yaptı.

Turizm yatırım projesi hakkında da görüşlerini dile getiren Burkay, Turizmin mutlaka havza bazlı olması gerektiğini ve tüm ili kapsaması gerektiğini dile getirerek, 15. Ortak Akıl Toplantısının ana kararının olduğunu ve çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Orhangazi TSO nun fuarlar için birlikte hareket edelim, diğer odaların ise eğitimleri birlikte gerçekleştirelim talepleri için ise Burkay, BTSO nun üyeleri için hizmet veren BTSO Akademi, Ticari Safari, KFA fuar organizasyonu, B2B iş görüşmeleri hizmetleri, Proje Koordinasyon Merkezi gibi birimlerin, talep edilmesi halinde ilçe odaları içinde hizmette bulunacağını belirtti.

Toplantı, karşılıklı istişarelerin tamamlanmasının ardında geç saatlerde sona erdi.