‘S’ Plakalı Araçların İl Genelinde Yaşadıkları Sorunlar Bursa Büyükşehir Belediyesinde Masaya Yatırıldı

‘S’ Plakalı Araçların İl Genelinde Yaşadıkları Sorunlar Bursa Büyükşehir Belediyesinde Masaya Yatırıldı

‘S’ Plakalı Araçların İl Genelinde Yaşadıkları Sorunlar Bursa Büyükşehir Belediyesinde Masaya Yatırıldı

 

 

‘S’ Plakalı Araçların İl Genelinde Yaşadıkları Sorunlar Bursa Büyükşehir Belediyesinde Masaya Yatırıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) düzenlediği toplantıda S plakalı araçların kullanılması ile ilgili sorunların giderilmesi için Ticaret ve Sanayi Odaları yetkilileri ile bir araya geldi.

Yaşanan sıkıntılar ve şikâyetler bir kez daha dinlenirken, toplantının ana gündemi, il ve ilçelerde yolcu taşımacılığı yapan S plakalı araçların, ilden ilçeye giderken veya ilçeden ile giderken yaşadıkları sıkıntılar, ilçelerde yer alan plakaların, ilde kullanılabilmesine izin veren “U” tipi izin belgesi, belde ve ilçelerde çıkarılmış olan plakaların il plakalarına dönüştürülebilmesi için yapılabilecekler ile plaka rayiç değerlerinin belirlenmesi yönteminin nasıl olması gerektiği hususları oldu.

2014 Yılından Sonra Sorunlar Başladı

Bursa İl Trafik Komisyonu Başkanlığı’nın 1998 yılında aldığı karar ile umumi servis araçlarını tahdit altına almış ve bu araçlara (S) plaka verilmesini hükme bağlamıştır. Böylece il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren umumi servis araçları S plaka serisine bağlanmış ve servis taşımacılığı belli bir hukuki temel üzerinde sürdürülmeye başlanmıştı.

2014 yılında 6360 sayılı yasanın Büyükşehir sınırlarını yeniden düzenleyen maddelerinin yürürlüğe girmesiyle beraber ilgili taşımacılığı yönetme yetkisi yeniden Bursa büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş ve yapılan değişiklikler sonrasında ilçelere kayıtlı servis araçlarının çift taraflı taşımacılık haklarının kaldırılmasından sonra sorunlar başlamış oldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Sorunları Çözün !”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğünde yapılan toplantı, Ulaşım Daire Başkanı Hakan Bebek’ in ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hakan Bebek, toplantı açılışında yaptığı konuşmada, “S” plakalı araçların yaşadıkları sorunlarla ilgili, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş’ın, sorunların farkında olduğunu ve çözülmesi için talimat verdiğini ve tüm tarafların ortak fikirleriyle oluşturulacak bir sistemle, çözümlerin oluşturulacağını belirtti.

Devamında ise “Toplantımızın amacı sorunlarınızı öğrenip, önerilerinizi alıp, günümüz gerçekleriyle örtüştürerek, taraflarca kabul edilebilecek bir yöntemin oluşturulmasını sağlamak. Bunun için yaptığımız tüm toplantılardan çıkan sonuçlar üzerinden çalışıp, sonuçlarını sunacağız” diyerek, toplantıda söz almak isteyenlerin dinlenmesine geçildi.

Bursa, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İznik Odaları yetkilileri ile Odamız adına, Yolcu Taşımacıların yer aldığı 7. Meslek Komitesinden Muhammet Ali Varlı, Mesut Kaya ile Genel Sekreterimiz Gürol Erol’ un katıldığı toplantıda, U tipi izin belgesinin yeniden devreye alınması, Plakalar için rayiç değer belirlenirken 2014 ve öncesi olan fiyat ortalamalarının alınarak belirlenmesi gerektiği, il ve ilçe plakaları arasındaki rayiç değer farkların ve sayılarının belirlenmesi, rayiç değerlerin fahiş miktarları çıkmasının asıl meslek erbabını iş yapamaz duruma getirdiği, İlçelerde araç muayeneleri için Büyükşehir Belediyesince zabıta görevlendirilmesi, görevlendirilecek zabıtalarca özellik korsan olmak üzere servis araçlarının denetimlerinin yapılması konuları başta olmak üzere birçok konu masaya yatırılarak değerlendirmeye alındı.

11:00 da başlayan ve oldukça verimli geçen toplantı 13::30 da sona erdi.