Seçim Tarihleri Kesinleşti

Seçim Tarihleri Kesinleşti

Meclis ve Meslek Komitesi Üyeliği seçimleri 2 Nisan 2018 Pazartesi günü yapılacak. Yönetim kurulu başkan ve üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve delege üye seçimleri ise, 9 Nisan 2018 Pazartesi günü olacak.

Odamızın, Meclis, Yönetim kurulu, meslek komiteleri, disiplin kurulu ve TOBB Delegeleri seçim tarihleri belirlendi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin oda seçimlerinin Nisan Ayına ertelenmesinin ardından, İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulunduk. İlçe Seçim Kurulunun kararı sonrasında, seçim tarihlerini 2 ve 9 Nisan 2018 tarihleri olarak belirlendi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, “ Oda seçimlerimiz için resmi başvurumuzu yaptık. İnşallah seçimlerimizi herhangi bir aksaklığa meydan vermeden gerçekleştirmek istiyoruz.

Seçimlerle gelecek olan yeni yönetim kurulu, meclis kurulu, meslek komitesi, disiplin kurulu ve delege üyeleriyle çok daha ileriye gitmemiz temennilerimle, seçimlerin üyelerimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başvuru sonrasında, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca seçim tarihlerinin 2 Nisan 2018 ve 9 Nisan 2018 olarak Odaya resmi olarak bildirilmesiyle, resmi seçim sürecine girildi.

İlçe Seçim kurulunca belirlenen seçim takvime göre, Oda seçimlerinin ilk ayağı 2 Nisan 2018 Pazartesi günü yapılacak Meclis ve Meslek Komitesi Üyeliği seçimleriyle başlayıp, 9 Nisan 2018 Pazartesi günü yönetim kurulu başkan ve üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve delege üye seçimleriyle tamamlanmış olacak.

15 Meslek Gurubunda 30 Meclis Üyesi Seçilecek.

Yapılacak seçimlerle, 2 Nisan 2018 Pazartesi günü, 15 meslek grubunda toplam 5 er üyeden oluşacak meslek komitesi üyeleri ile 30 kişilik meclis üyesi, 9 Nisan 2018 Pazartesi günü, 9 üyeden oluşacak yönetim kurulu başkan ve üyeleri,  6 kişiden oluşan disiplin kurulu üyeleri il TOBB genel kurul delege isimleri belli olacak.

Bundan sonraki süreçte, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca yapılacak bildirimler doğrultusunda, resmi ilanlarla üyelerin bilgilendirilmelerine devam edilecek.