Türkiye Ekonomisi Yılın Üçüncü Çeyreğinde Yüzde 11,1 Büyüdü

Türkiye Ekonomisi Yılın Üçüncü Çeyreğinde Yüzde 11,1 Büyüdü

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 oranında büyüdü.

 

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 oranında büyüdü. Sanayideki büyüme yüzde 14.8, inşaattaki büyüme ise yüzde 18.7 olarak gerçekleşti. Buna göre türkiye ekonomisi Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 oranında büyüdü. Türkiye'nin bu oranla Hindistan ve Çin'i geride bıraktı.

Büyüme Gurur Verici

Konu ile ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu; Bugün açıklanan rakamlarla Türkiye; Dünya ülkeleri arasında 3.çeyrekte yüzde 11.1 lik büyüme rakamıyla bir rekor kırmıştır. Dünya’da yaşanan ekonomik ve siyasi belirsizlikler gün geçtikçe büyüyen ekonomimize zarar verememiş ekonomimiz istikrarlı büyümesini sürdürmüştür. Devletimizin, üretim, istihdam ve ihracata katkı sağlayacak desteklerin devam etmesi ülkemizin önünü açmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.