15. Bayim Olur Musun Fuarını Ziyaret Ettik

Türkiye’de sermayesi bulunan ancak hangi alana yatırım yapacağına karar veremeyen girişimci adaylarının “fırsat kapısı” olarak gördüğü ’Bayim Olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’nın 15.si 12 – 15 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Odamız ve Orhangazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası paydaşlığıyla, ticari yaşamlarında yeni oluşumlar sağlamak isteyen üyelerimiz, Esnaf Sanatkarlar Odası üyeleri ve KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlamış olan Orhangazi’ li girişimciler ile Bayim Olur Musun Fuarına ziyaret gerçekleştirildi. 15 Ekim Pazar günü sabah 09:00’da Orhangazi Terminalinden ücretsiz olarak kaldırılan otobüsle ziyaret edilen fuarda,  markalarını bayilik sistemi ile geliştirmek isteyen ulusal firmaların yanı sıra Türkiye pazarına yatırım yapmak üzere incelemek için gelen bayilik dernekleri ve bayilik vermek isteyen uluslararası 350 firma bir araya geldi.

Dikkat Çeken Sektörler

15. Bayim olur musun fuarında bu yıl en çok kahve, steakhouse, çiğ köfte sektörlerine artan yatırımlar dikkat çekti. Gıda, emlak, takı-aksesuar, cafe, restoran, tekstil, kozmetik, kuru temizleme, araç temizlik, teknoloji marketler, bebek ürünleri, hizmet vb. sektörlerden markaların yer aldığı, 15. Bayim olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı, Türkiye’nin uluslararası platformda tanıtılmasına katkı sağlarken, fuarda yeni marka ve zincirlerin lisans anlaşmaları yapmasına, yeni markaların Türkiye pazarına girmesine ve Türk zincirlerinin yurtdışına açılmasına ön ayak oldu.

Bu yıl gerçekleştirilen fuar ziyaretinde katılım oldukça fazlaydı. Ziyaretçiler, markalarla birebir görüşme imkânı yakalamalarının yanında, gelişmekte olan teknolojileri ve ticari trendleri takip etme imkânını da yakalamış oldular.

Fuarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Burak Tokuç; “Katıldığımız Bayim Olur musun Fuarı, İlçemizde bulunan gerek Odamız Üyeleri, Gerek Esnaf Odası Üyeleri ve de gerekse girişimci eğitimi almış olanlar için önemli fırsatlar oluşturuyor.

Bu yıl paydaşımız olarak bizlerle birlikte fuara katılan Esnaf Odası üyelerine ve çalışmalarıyla destek veren Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanımız Sn. Yahya Safran’ a ve fuara katılan yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum.

İyi değerlendirilmesi halinde mutlaka yeni girişimler ve bayilikler ilçemize gelecek ve yeni iş imkânları sağlanacaktır. Sonuçlarını önümüzdeki günlerde görmeyi umuyor, hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.