KOSGEB Müdürü Erkan Güngör’den Odamıza Ziyaret

KOSGEB Müdürü Erkan Güngör’den Odamıza Ziyaret

Açıldığı günden bu yana birçok üyenin KOSGEB desteklerinden faydalanmasını sağlayan odamızı ziyaret eden, KOSGEB Bursa Müdürü Erkan Güngör, “KOSGEB’ in açtığı sıfır faizli kredi desteğinde büyük başarı göstererek Bursa’daki tüm ilçeler arasında yaklaşık %20 kredi kullandırma oranı ile en yüksek oranı yakalayan Orhangazi TSO’ yu gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Açıldığı günden bu yana birçok üyenin KOSGEB desteklerinden faydalanmasını sağlayan odamızı ziyaret eden, KOSGEB Bursa Müdürü Erkan Güngör, “KOSGEB’ in açtığı sıfır faizli kredi desteğinde büyük başarı göstererek Bursa’daki tüm ilçeler arasında yaklaşık %20 kredi kullandırma oranı ile en yüksek oranı yakalayan Orhangazi TSO’ yu gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Toplantıya Meclis Başkanımız Erol Hatırlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Murat Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyemiz İslam Kurtiş ile KOSGEB uzmanı Sn. Barış Alural katıldı.

Üyemize Hizmet Çeşitliliğini Arttırdık.

KOSGEB Bursa Müdürü Sn. Erkan Güngör’ün ziyaret içeriğine yönelik söz alan Meclis Başkanımız Erol Hatırlı, “ Oda olarak Yönetim kurulu ve meclisimiz olarak her zaman üyelerimizin menfaatini en ön planda tuttuk ve Odamızın üyelerimizce bir hizmet merkezi olarak görülmesi amacıyla birçok yeni proje, faaliyet ve temsilciliklerle hizmet çeşitliliğimizi arttırdık.

Üyelerimizin geçmişten bu güne, Odamızdan aldıkları hizmetlerdeki artışları da, yayınladığımız yıllık faaliyet raporlarından da net şekilde görebiliyoruz. Ancak bu hizmet çeşitliliğinde KOSGEB hizmetlerimiz ayrı bir yer tutmaktadır. Orhangazi TSO bünyesinde KOSGEB temsilciliğinin açıldığı günlerde, ilçemizde tek basamaklı sayılarla ifade edebileceğimiz KOSGEB’ den faydalanan işyeri sayısı bulunurken, o tarihten bu güne kadar bu sayı 1.000 işletmeyi aşmış durumdadır.

Ayrıca, işletme sahibi olmadığı halde,işyeri açmak üzere, Orhangazi TSO’ nun Bursa KOSGEB Bursa Müdürlüğümüzün destekleriyle açtığı KOSGEB girişimcilik eğitimleri sayesinde de Orhangazi de 180 in üzerinde girişimciye girişimcilik desteği sertifikası verildi ve bunlarda işyerlerini açmaktalar.

Ayağa Hizmet Üyeyi Odaya Çekiyor.

Öte yandan, KOSGEB’ in açtığı sıfır faizli kredi desteği gibi diğer kredilerden yararlandırılanların sayısı ile ayağına hizmet getirdiğimiz için Odamıza başvurarak KOSGEB’ den yararlananların sayıları çok daha yukarıya çıkarmaktadır. Sizler bizden daha iyi biliyorsunuzdur, Bursa İli olarak yaptığımız kredi başvuru ve kullanım oranlarında, toplam kredi kullanma oranı tüm ilçeler arasında yaklaşık %20 ile en yüksek ilçe Orhangazi oldu. Bu da bizlerin üyelerimize ulaşmak anlamında gösterdiğimiz çabanın sonucudur diye düşünüyor ve KOSGEB Bursa Müdürümüz olarak size ve ekibinize, tüm bu çalışmalarda vermiş olduğunuz destek ve değerli paydaşlığımıza göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Hizmet Odaklı KOSGEB paydaşı Orhangazi TSO

Erol Hatırlı’nın sözleri sonrasında ise KOSGEB Bursa Müdür’ü Erkan Güngör, “Orhangazi TSO yönetimine ve Meclis Başkanı Sn. Erol Hatırlı’ ya, Hizmet Odaklı KOSGEB paydaşı Orhangazi TSO’ nun gerçekleştirdikleri güzel hizmetlerden dolayı bizlerde teşekkür ediyoruz. Odalarımız ve bizler bir elin parmakları gibiyiz ve Orhangazi TSO bizim için en önemli Odalarımızdan birisi. Bunu sizin kadar bizlerde çok iyi görüyoruz.

Bu gün burada olmamızın en önemli nedenlerinden birisi de budur. Zira bizlerde Orhangazi TSO sayesinde arttırdığımız hizmetlerin daha da fazlasını gerçekleştirmek istiyoruz.

“Avrupa İşbirliği Ağı” ile üyeleriniz dünyaya açılacak!

Orhangazi TSO bünyesinde, “Avrupa İşletmeler Ağı” hizmetlerinin verilmesi için birlikte çalışmak istiyoruz.

Bu sayede üyeleriniz sadece yurt içinde pazarlarda değil, 60 dünya ülkesinde uluslararası piyasalara açılmalarının kolaylaştırılmasında, geliştirdiği teknolojilerin pazarlanmasında ya da ihtiyaç duyduğu teknolojilere erişiminde yardım alabilir hale gelebilecekler.

Yurtdışı İş İlişkileri Kurulacak

Hizmetler başladığında, Orhangazi TSO üyeleri, yurtdışında düzenlenen fuar vb. etkinliklerde, KOBİ’ler arası ikili iş görüşmeleri imkânları veya firma olarak yurtdışında ürün pazarlama için yurtdışı firmalarıyla ticari görüşmelerin planlanması, üyelere ait iş ve ürün tekliflerinin uluslararası veri tabanında yayınlanması vb. bir çok hizmetten yararlanabilmek için Odaya gelmeleri yeterli olacak.” diyerek, Orhangazi TSO’ nın üyelerine yönelik hizmet çeşitliliğine katkıda bulunmak istediklerini bildirdi.

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programını kaçırmayın.

Toplantının devamında ise, KOBİGEL konusunda bilgilendirmelerde bulunan KOSGEB Bursa Müdürü Sn. Erkan Güngör, Üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ’lerin payının arttırılması” proje teklif çağrısı hakkında açıklamalarda bulundu ve oda üyelerinin20 Ekim 2017 günü saat 23.59’ a kadar proje başvurularını yapabileceklerini ve Orhangazi TSO nun talep etmesi halinde, KOSGEB olarak, Orhangazi’ de de Oda üyeleri için her zaman proje hazırlama eğitimi verebileceklerini belirtti.

KOSGEB Bursa Müdürü Erkan Güngör, “Geçmişte açıklanan desteklerden Bursa genelinde en fazla destek alan ilçe olmasında Orhangazi TSO 'nun üyelerinin ayağına kadar getirdiği hizmetlerden kaynaklandığını bizlerde fark ediyoruz ve inşallah daha fazla çalışmalarla hizmetlerin daha da artmasını sağlamak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” temennisinin ardından, kurumlar karşılıklı olarak teşekkürlerini sunmalarının ardından toplantıya son verildi.