Geçmiş Dönem Başkanlarımızla Bir Araya Geldik

Geçmiş Dönem Başkanlarımızla Bir Araya Geldik

Odamızın Yönetimimiz, önceki dönem başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Ahmet Aydın, Hikmet Çoklar, Çetin Çoklar, Ahmet Alper, Bekir Aydın, Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, Meclis Başkanımız Erol Hatırlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Murat Öztürk ve Sibel Binici, Yönetim Kurulu Muhasip Üyemiz Mehmet Ercan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz İslam Kurtiş, Burak Tokuç, Sadettin Ünver katıldı.

Odamızın Yönetimimiz, önceki dönem başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Ahmet Aydın, Hikmet Çoklar, Çetin Çoklar, Ahmet Alper, Bekir Aydın, Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, Meclis Başkanımız Erol Hatırlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Murat Öztürk ve Sibel Binici, Yönetim Kurulu Muhasip Üyemiz Mehmet Ercan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz İslam Kurtiş, Burak Tokuç, Sadettin Ünver katıldı.

Toplantının ev sahipliğinde konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu; Öncelikle Bugüne kadar Odamızda emeği geçen bugün aramızda olmayan Başkanlarımıza Allah’ tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara da sağlıklı ömürler diliyorum.

Bugün burada çok değerli büyüklerimiz ve kardeşlerimizle bir araya geldik. Bunu ailenin özel günlerde bir araya gelerek bir masa etrafından fikir alışverişinde bulunması olarak değerlendiriyorum.

Yapmış olduğunuz çalışmalardan ve odamıza kazandırdıklarınızdan dolayı da teşekkürü bir borç biliyorum.  Sizlerin tavsiyelerinizi, fikirlerinizi dinlemek bizlere güç katacaktır dedi.

Ardından önceki dönem başkanlar tek tek söz aldı ve gelecek yönetimlere tavsiyelerde bulundu.

Ahmet Aydın; “Davetiniz için teşekkür ederim. 34 yıl önce odayı kurduğumuzda, O günkü şartlarda Şevki bey ve Sibel hanım ilk çalışanlarımızdı. Bugün görüyorum ki oda da Orhangazi’de giderek büyüyor. Ama birlik ve beraberlik devam ediyor. Bu beraberliğin daima devam etmesini temenni ediyor ve büyüğünüz olarak her zaman danışmanlık yapmayı bir borç olarak görüyorum” dedi.

Hikmet Çoklar; “Sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Orhangazi TSO yönetimi ister esnaf olsun ister sanayici olsun, her zaman,  odaya sahip çıkacak birileri tarafından yönetilmelidir. Bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da böyle olacağına inancım tamdır. Ne zaman bizlere bir görev düşerse elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Çetin Çoklar; “Bugün burada bizleri davet ederek, bir araya gelmemize vesile olduğunuz için bizleri onurlandırdınız. İlçemizin ekonomisi için emeğini ortaya koyanlarla bir arada olmak insana gurur veriyor. Odada kurullarda görev almak bir gururdur. Başkanlığın gücü çok önemlidir. Doğru kullanılması durumunda toplumu çok güzel yönlendirilebilir. Toplumun gelişimi için en önemli kurumların birincisi Belediye diğeri de Ticaret ve Sanayi Odasıdır. O nedenle bu kurumlarda görev alan arkadaşların ilçeye katkıları son derece önemlidir” dedi.

Efendioğlu, Yaklaşan Seçimlerde Aday Olmayacağını Açıkladı.

Efendioğlu; “Önümüzdeki süreçte yaklaşan seçimlere de değinen Efendioğlu, Kısa süre sonra odamızın 1000 üyesi seçime gidiyor. Gelecek dönemde bayrağı arkadaşlarımıza bırakacağım, bu dönemde seçimlere girmeyi düşünmüyorum. Yeni dönemde aday olacak olan yol arkadaşlarımı da destekliyorum. Eminim ki gelecek olan arkadaşlarda odamıza daha da fazla katma değer sağlayacaktır” dedi.

Ahmet Alper; “Şuan aramızda bulunmayan, Bugüne kadar emeği geçen yönetim ve meclis kurullarını, Şevki Kahraman’ ı rahmetle anıyorum. Mevcut yönetim beklentilerin üzerinde bir başarı sağlamıştır. Oda başkanları ellerinde bulundurdukları gücü ilçenin menfaatleri doğrultusunda sonuna kadar kullanmalıdır. Gelecek yönetimlerinde elini taşın altına daha fazla koyarak, daha fazla projeler üretmelidir. Orhangazi TSO olarak ulusal ve uluslararası alanlarda daha fazla etkin olmamız gerekmektedir” dedi.

Bekir Aydın; “ Bugün burada bizi davet ettiğiniz ve fikirlerimize değer verdiğiniz için teşekkür ediyorum.2009 yılında, o dönemde odamızda görev aldığım için kendimi şanslı hissediyorum. Bayrak her geçen gün daha da yukarılara taşınıyor. Gelecek dönemdeki arkadaşlarında bu bayrağı daha da yükseğe taşıyacağından hiç şüphem yok. Odamızın gelecek seçimlerinin de Orhangazi’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Meclis Başkanımız Erol Hatırlı; “Katılımlarından dolayı tüm başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin odamızı bu denli sahiplenmesi bizleri gururlandırıyor. Bugüne kadar yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte de hizmet kalitesini tüm arkadaşlarla daha da yukarılara çıkaracağımızdan hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Toplantıya katılan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk ve Sibel Binici, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet Ercan, yönetim kurulu üyeleri İslam Kurtiş, Burak Tokuç, Sadettin Ünver de tek tek fikirlerini paylaşarak bu güne kadar yapmış oldukları hizmetlerden ötürü önceki dönem başkanlarına şükranlarını sundular. Seçim dönemlerinde çetin mücadeleler yaşandığını fakat seçim sonrasında bir aile gibi birlikte olmanın Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası adına çok güzel bir davranış olduğunu belittiler. 

 

Karşılıklı temenni ve önerilerin ardından önceki dönem başkanlara, Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ve Meclis Başkanı Erol Hatırlı plaketlerini takdim ederek bir kez daha teşekkürlerini sundular.