Müşterek Meslek Komite Toplantısını Gerçekleştirdik

Müşterek Meslek Komite Toplantısını Gerçekleştirdik

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, “Meslek komitelerimizin yapacağı toplantılarda; meslekleri ile ilgili incelemeler yapmak, yararlı ve gerekli gördükleri tedbirleri görüşmek, sıkıntılarını dile getirip bu konuda gerekli mercilere iletmek amacıyla çalışma başlatmak, ortak kararların alınmasını sağlamak amacıyla bir araya gelmektedirler.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya 15 Meslek Komitesi'nin temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, “Meslek komitelerimizin yapacağı toplantılarda; meslekleri ile ilgili incelemeler yapmak, yararlı ve gerekli gördükleri tedbirleri görüşmek, sıkıntılarını dile getirip bu konuda gerekli mercilere iletmek amacıyla çalışma başlatmak, ortak kararların alınmasını sağlamak amacıyla bir araya gelmektedirler.

 Oda çalışmalarının temelini oluşturan meslek komitelerinin yaptığı çalışmalar sonucunda birçok karar sonrasında üyeler için eğitim, seminer fuar vb. düzenlendi, ilgili mercilere talepler iletildi ve sorunlar çözüme kavuştu.  Bu gün bunları burada birlikte göreceğiz ve sizleri dinleyeceğiz.” dedi.

İlçeye ve Ülkeye Katkı Sağlayan, Etkili Sonuçlar Alınmasına Vesile Olan Komite Üyelerimizi Kutluyorum.

Efendioğlu toplantı sonrasında; “Ülkemiz ve ilçemiz açısından son derece önemli gördüğümüz ve hemen hemen 15 meslek komitemizin de ortak sorunlarından olan kayıtdışı, nitelikli eleman ihtiyacı, sanayiciyle KOBİ arasındaki ticari faaliyetlerin artırması hususlarda çalışmalar yapılmış,  TOBB’a ilgili Bakanlıklara, ilçe ve ilçe dışındaki paydaşlarımıza iletilerek önemli sonuçlar alınmıştır.

Bu ve buna benzer birçok konuda komitelerimiz sayesinde yol aldığımızı belirtmek istiyorum. Özellikle komite toplantılarında alınan kararlar ve yapılan çalışmalar neticesinde komitelerimizin yönetim kurulumuzu yönlendirmesi sayesinde gerçekleşmektedir. Yaptığınız faaliyet talepleri de, aynı şekilde değerlendirilerek yıl boyunca çalışma takvimlerimizde yer alıyor ve gerçekleştiriyoruz.

Birlikte ortak düşüncelerle hareket ederek odamızın çalışmalarına ve ilçe ekonomimize yön veriyoruz. Bu yüzdendir ki komitelerimizin daha aktif çalışmasını,  gurup üyeleriyle daha fazla bir araya gelmelerini, daha fazla çözüm önerisi, görüş ve taleplerini beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

Değerli komite üyelerimizi yaptıkları çalışmalarla elde ettikleri sonuçlar nedeniyle, üyelerimize, ilçemize ve ülkemize sağladıkları katkı ve faydalardan dolayı kutluyorum” diyerek, komitelerin önemine vurgu yaparak, kendilerini kutladı.

Mali Paydaş Toplantılarıyla Sorunların Çözüme Kavuşturulması İçin Önemli Adımlar Atılıyor.

Meclis Başkanımız Erol Hatırlı, “Toplantılarda yalnızca iş dünyasının değil, Orhangazi’nin ticari hayatına, gelişimine, sorunlarına dair birçok konunun komite toplantılarında dile getirildiğini ifade etti. Üyelerimizden gelen talepler sonrasında, Belediye Başkan Yardımcılarımız, Zabıta amirliği, Tapu ve İmar işleri, SGK, Vergi Dairesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, SMMMO Orhangazi Temsilciliği ve Odamız öncülüğünde Mali Paydaş Grubu oluşturduk. Mali paydaş toplantılarıyla üyelerimizden gelen tüm talepleri belirttiğim paydaşlarımızla istişare ediyoruz. Birçok konuyu bu masa etrafında sonuçlandırmaya çalıştık.

Odamız meslek komite üyeleri ilçemiz ve ülkemiz için önemli kararlara alıp, bu kararların uygulamaya girmesinde çok etkili bir güce sahip olduklarını ve daha da fazlasını yaparak, sorunlarımızı dile getirerek istediğimiz sonuçları alabileceğimize inanıyorum” dedi.

Toplantı meslek komitesi üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmesiyle devam etti.

7. meslek komitesi başkanı Muhammet Ali Varlı, meslek komitelerinin aldıkları kararlar ve bu kararların etkinliğine ilişkin istatistiklerin görüşülmesi teklif etti.

Görüşmelerin ardından, Genel Sekreter Gürol Erol komitelerin yaptığı çalışmalarla ilgili istatistiki bilgiler ve etki sağlamış nitelikli kararlardan örnekler vererek bir sunum yaptı. Sunumda ayrıca bugüne kadar alınan kararlar ve sonuçlanmış olan kararları tüm meslek komite üyeleriyle paylaştı.

3. meslek komitesi başkanı İsmail Yılmaz, meslek yüksekokulunun ikinci etabının başlatılması ve ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik komitelerimizin görüş ve önerilerinin alınması konusunda fikirlerini beyan etti. Ayrıca perakendeci sektörü ve diğer sektörlerin, seyyar satıcılar, kayıtdışı açılan işyerleri vb. den korunması için yapılabilecek çalışmaların ilgili mercilere iletilmesi konusunda talepte bulundu.

1. meslek komite başkanı Mustafa Şener, ilçemizin önemli değerlerinden olan Orhangazi Gedelek turşusu üreticilerinin modern tesislere sahip olması için yapılabilecekler hakkında meslek komitelerinden de görüş almak istediğini belirtti. Ayrıca Gedelek te doğalgaz hattının getirilmesinin ürün üretiminde daha fazla çeşitlilik katacağını ve maliyetlerin düşürülmesiyle üreticilerin daha çok fayda sağlayabileceğini belirtti.

Son bölümde ise meslek komitesi üyelerinden, resmi ve diğer paydaş kurumlara iletilmesi istenen konular ile gerçekleştirilmesi istenen eğitim, seminer, fuar vb. faaliyetlerle ilgili talepler alınarak toplantıya son verildi.