Depo Bilgileri Hk.

Depo Bilgileri Hk.

Bursa Valiliği Ticaret İl Müdürlüğünden gelen İlgi yazıda; “5957 sayılı Sebze ve Meyveleri ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: Bursa Valiliği Ticaret Müdürlüğü 09/03/2017 tarih 39736411-435.01.99 sayılı yazısı.

Bursa Valiliği Ticaret İl Müdürlüğünden gelen İlgi yazıda; “5957 sayılı Sebze ve Meyveleri ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin ‘’BİLDİRİMCİ ve diğer kişiler ile bunların sisteme kaydı’’ başlıklı 40 ıncı maddesinde, BİLDİRİMCİ’ lerin, organik ve iyi tarım uygulamaları kapsamında üretilen sertifikalı ürünler dahil, bildirim miktarı veya üzerindeki sebze ve meyvelerin her ne şekilde olursa olsun alımı, satımı ve devrini yapan gerçek veya tüzel kişiler olduğu, bu kişiler içinde; sınai üretimde kullanılmak üzere mal satın alan sanayicilerin, ihraç etmek üzere mal satın alan ihracatçıların, ilgili mevzuat çerçevesinde mal ithal eden ithalatçıların, üretici örgütlerinin, komisyoncularının, tüccarların, üreticiden temin ettikleri malları, tüketiciye satan market, manav, pazarcı ve diğer perakendecilerin yer aldığı belirtilmiştir. Bununla birlikte, BİLDİRİMCİ’ lerin sisteme kaydolmalarının mecburi olduğu, malların depolandığı, işlendiği veya sevk edildiği depo, şube, tesis veya dağıtım merkezlerinin de sisteme kaydolmaları gerektiği hükme bağlanmıştır.

Sebze ve meyve ticaretinde bildirim modelinin başarıyla uygulanması ve kayıt dışılığının önlenmesi açısından depoların sisteme kaydedilmesi ve bu yerlere gönderilen ürünlerin bildiriminin yapılması önem arz etmektedir. “ denilmektedir. Detaylı Bilgi için 0224 271 00 45 numaralı telefondan 113 dahili hattan Ticaret İl Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

Bu kapsamda meyve ve sebze depolarının bildirimi ile ilgili Ticaret İl Müdürlüğünün yazısı ayrıca ek 1’de yer almaktadır. Yukarıda belirtilenler dahilinde, meyve ve sebze ticareti veya işleri yapan üyelerimizin soğuk hava ve doğal depo bilgileri ile diğer depo bilgilerini Bursa Valiliği Ticaret İl Müdürlüğüne bildirilmek üzere, yazımız ek 2’ de yer alan Depo Bilgi formunu doldurarak, en geç 28.03.2017 tarihine kadar Odamıza gönderilmesi gerekmektedir.  

Saygılarımızla,