Traktör Üretiminde Yerlilik Oranlarınının Arttırılması

Bakanımız Sn. Nihat Zeybekçi'nin  traktör üretiminde yerlileşme oranının arttırılmasına yönelik çalışma yapılması talimatları üzerine 19.01.2017 tarihinde Ekonomi Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve ilgili sektör temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirmiştir.

Sayın Üyemiz;

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) tarafından odamıza gönderilen 17.03.2017 tarih 4696 sayılı yazıya istinaden;

Ekonomi Bakanlığı'nın TOBB'a gönderdiği 21.02.2017 tarih ve 24469702-401.99-E.19717 sayılı yazısına istinaden,

Toplantı neticesinde traktör üretiminde yerlilik oranının yüksek olduğu anlaşılmış fakat traktör ve parçalarından motor, hidrolik kaldırıcı, turbo, biyel kolu, enjektörler, dizel pompalar ve senkromeç temininin ağırlıklı olarak ithalat yoluyla karşılandığı tespit edilmiştir.

Bu itibarla, söz konusu parçaların Türkiye'de üretiminin sağlanabilmesi için yatırım ihtiyacı bulunmakta olup, üyelerinizin anılan parçalara yönelik üretim ve yatırım ihtiyacı bulunduğu hususunda bilgilendirmenizi rica edereim.

Konu ile ilgili yatırımda bulunmak isteyen üyelerimizin 0 224 573 81 69 numaralı telefona bilgi vermeleri önemle rica olunur.Konu ile ilgili yazışma ekte sunulmuştur.

İlgili Üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla...