Orhangazi Gıda İhtisas OSB İçin Önemli Tarih

Orhangazi Gıda İhtisas OSB İçin Önemli Tarih

Gıda İhtisas Organize sanayi bölgesi, yer seçim heyeti çalışmalarını yürütmek amacıyla 21 Mart’ta odamızda bir araya gelecek.

Gıda İhtisas Organize sanayi bölgesi, yer seçim heyeti çalışmalarını yürütmek amacıyla 21 Mart’ta odamızda bir araya gelecek.

2014 yılından bu yana Orhangazi Kaymakamlığı ve Orhangazi Belediyesi ile birlikte sürdürdüğümüz Gıda İhtisas OSB çalışmalar neticesinde önemli bir sürece girildi.  En önemli ayaklarından birisi olan yer seçimi heyet toplantı tarihi 21 Mart 2017 Salı günü olarak belirlendi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, “ Otoyolla birlikte bölgemiz arazilerinde belirli bir yapılaşma başladı, ilerleyen günlerde bu yatırımlar giderek artacak. Bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerin birinci amacı tarım arazilerin kullanılması yerine, oluşturulabilecek bir Sanayi Bölgesinde bu yatırımları bir araya getirmekti.  İkincisi ise kayıtdışı ve merdiven altı tesislerin modern şartlarda tesisleşmesi konularıydı. Bu amaçla Orhangazi Gıda İhtisas OSB ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

 

21 Mart Salı günü Yer Seçim Heyeti Orhangazi TSO’ da Toplanıyor.

Orhangazi Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili yapılan çalışmalar sonucunda, bölgeyi incelemek üzere gelen heyet arazide incelemeler yapmıştı. Heyette Bilim Teknoloji Sanayi İl Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, DSİ, Çevre Şehircilik Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Daire Başkanlığı yetkililerinin bulunduğu heyet araştırmalarının ilk ayağını tamamlamıştı.

Gelinen aşamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca toplantıya davet edilen birçok kamu kurumu yetkilileri, Orhangazi Gıda İhtisas OSB Yer seçimi heyeti olarak odamızda toplantı gerçekleştirecek.

21 Mart 2017 Salı günü odamızda bir araya gelecek olan heyette, Bursa valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Kaymakamlığı, Orhangazi Belediyesi, odamız yetkilileri ile birlikte, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Ulaştırma Ve Denizcilik Bakanlığı, Haberleşme Bakanlığı, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kültür Ve Turizm Bakanlığı, Orman Ve Su İşleri Bakanlığı, Bursa Valiliği Yatırım Ve Koordinasyon Başkanlığı, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri de yer alacak. 

21 Mart Salı günü saat 09:30 – 17:30 saatlerine odamız meclis salonunda gün boyu sürecek toplantıda, zaman zaman arazi üzerinde de incelemeler yapılacak. Tüm kurumlar Orhangazi Gıda İhtisas OSB olarak gösterilen alanla ilgili olumlu, olumsuz, teknik manada görüşlerini ortaya koyarak, Orhangazi Gıda İhtisas OSB için kurumlarının nihai görüşlerini içeren raporlarını bir ay içerisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına iletecekler.

Yer seçimi heyetinin vermiş olduğu raporlarla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olumlu görüşü çıkması sonrasında, tescil işlemleri, Müteşebbis heyetin kurulması, kamulaştırma, resmi izinlerin alınması, altyapı hazırlığı, yer satışı işlemleri aşamalarıyla çalışmalar devam edecek.