Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Odamızda Gerçekleştirilen Çalıştaya Katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Odamızda Gerçekleştirilen Çalıştaya Katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, odamızın ev sahipliğinde Orhangazi Belediyesi ve Kaymakamlığıyla ortaklaşa gerçekleştirilen Turizm Değerlendirme toplantısına katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, odamızın ev sahipliğinde Orhangazi Belediyesi ve Kaymakamlığıyla ortaklaşa gerçekleştirilen Turizm Değerlendirme toplantısına katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu başkanımız Ergün Efendioğlu, Bakan Müezzinoğlu’na çalıştaya katılarak kendilerine destek olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

Efendioğlu konuşmasında “ İş camiasına sağladığınız KOSGEB fazissiz kredi destekleri, kredi garanti fonu destekleri, istihdama yönelik prim ve vergi destekleri ve ihracata yönelik teşvikleriniz için öncelikle üyelerimiz adına sizlere teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Bu desteklerle bizlerden beklentileriniz olan üretimin, istihdamın ve ihracatın arrtırılmasına yönelik beklentilerinizi biliyor, bu konuda elimizden geleni yapacağımızdan emin olabilirsiniz dedi.

Orhangazi’nin ihracatı, ticari işlem hacmi ,istihdam rakamları hakkında bilgiler aktaran Efendioğlu, tarım ve sanayi alanında gelişmiş olan ilçemizin turizm alanında da oldukça büyük bir potansiyeli var , müteşebbislerimizin ve ilçe halkının turizm yatırımlarına ihtiyacı var, bu konuda Keramet ılıcamızı, Gürle dağımızı, İznik göl kıyımızı, tarihi mekanlarımızı, değerlendirmek istiyoruz. Çok önemli turizm imkanlarımızın heba olup gitmesini istemiyoruz.

 

 

Efendioğlu; “Kısa, Orta Ve Uzun Vadeli Planlamalarla Geleceğimizi Çizmemiz Gerekiyor.”

Avrupa’da İsviçre , İtalya,Fransa gibi ülkelerde örnekleri olan göl kenarında yapılan turistik yatırımların bir örneğininde ilçemizde olmasını planlamak istiyoruz.

İlçe dinamikleri olarak, kısa, orta ve uzun vadeli planlamalarla geleceğimizi çizmemiz gerektiğine inanıyorum.

Belediyemiz ve Kaymakamlığımız ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Devletimizin bu konuda ki desteğinide yanımızda görmek istiyoruz.

İlçemizin Turizm konusundaki vizyonunu çizmek için bir araya geldiğimiz bu çalıştaya teşriflerinizle bizleri onurlandırdığınızı ifade etmek istiyorum.

Yasal Mevzuatlar Elimizi Bağlıyor.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, Göl kenarında turizm yatırımı yapmak isteyen yatırımcıların ve ilçe dinamikleri olarak bizlerin planlamalarının gerçekleştirilemiyor olmasının sebebi, yasal mevzuatların elimizi bağlamasıdır.

İlçe turizmine vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür ediyor, Turizm çalıştayımızın ilçemize Bursamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor diyerek sözlerine son verdi.

Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, “Orhangazi’nin güçlü tarım ve sanayisinin yanına bir başka güçlü yönünü eklemek istediklerini ve bu yüzden turizmi önemsediklerini de belirterek, potansiyelimiz var, doğal güzelliklerimiz, turizme yönelik tarihi değerlerimiz var.

Bu çalıştaydan çıkacak sonucun Orhangazi’nin ufkunu açmada çok önem arzedeceği kanaatindeyim. Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun açılmasından sonra ilçemiz artık hava yolunu, kara yolu ile bile 15 dakika ile 2 saatlik mesafede Türkiye nüfusunun yüzde 40’ına yada, nüfusun yüzde 40’ının Orhangazi’ye rahatlıkla ulaşma imkanı olan bir noktada diye konuşan Çağlayan, bu avantajı da lehimize çevirmek istiyoruz. Orhangazi artık İstanbul’un karşı yakası gibi bir duruma ulaştı. 15-20 dakikada Osmangazi köprüsü ile İstanbul’a hatta 1 saatte Atatürk havalimanına ulaşacak bir konuma gelmiş durumda. Bu imkanları ilçenin faydasına dönüştürmemiz gerekiyor dedi.

Çalıştayda daha sonra söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orhangazi’nin stratejik konumu olduğunu belirterek, Osmangazi Köprüsü’nden sonra bu stratejik konumu daha önemli bir noktaya geldi. İlçenizin Sanayide önemli bir konumu var ki yarım milyar dolarlık bir ticaret hacmi çok önemli ve stratejik ürünler üretebilen bir sanayisi var.

Turizm esasında Bursa’nın da, Orhangazi’nin de, İstanbul’unda Türkiye’nin de gerçektende her noktası farklı farklı turizm, gerek iç gerekse dış turizmle ilgili altyapıları var diye konuşan Müezzinoğlu, ama bizde genelde ne hikmetse ya devlet tedbir olsun diye vatandaşından korktuğu için hep yasakları koyar ve o yasaklara rağmen tahminlerin ötesinde tahribat olur. Doğayı tahrip ederiz. Ama şöyle bir planlama yapsa; buranın vizyonunu şöyle şekillendirdim bu planlara uygun bir vizyon çizdim, 10 yıl sonra bu, 20 yıl sonra bu oldu diyebilse esasında bugün ne o tahribatlar olacak nede bu zenginliklerimiz heba olacak. Ama bu anlamda ciddi bir sorunumuz var.

Odamızda gerçekleştirilien bu çalıştayla bir kez daha şunu görüyoruz, milletimize güvenip, onlara gereken imkanı verirsek, işte böyle çalışmalara imza atarak, güzel sonuçlar çıkarmak için bir araya gelebiliyorlar.

 

 

Müezzinoğlu; “ Turizm Çalıştayınızın Sonuç Raporunu Göndermenizi Bekliyorum.

Orhangazi’nin son derece stratejik bir konumda ve önemde olduğunu belirterek, Orhangazi’nin ticaret hacmi çok büyük. Özellikle bu çalıştayın sonuç raporunu göndermenizi bekliyorum. Bizlerde bu konuda ilçeye katkı sunmak için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.

Bu büyük millet Alman milletinden daha geri, daha az üreten, daha gönlü zayıf, daha az zeka anlamında geri bir millet değil.  Ne İngilizinden, ne Fransızından ne Japonundan çalışkanlıyla üretkenliğiyle. Bu millet dünya milletleriyle  yarışta bende varım diyebilecek iradesi de , gücü de, dna’sıda, mazisi de var olan bir millet. Dolayısıyla büyük hedeflere güçlü sistemlerle, güçlü sistemle birlikte o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe inşallah hep beraber yürüyeceğiz dedi. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Program sonunda Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Bakan Müezzinoğlu’na Orhangazi’nin zeytin,zeytinyağı ve Gedelek turşularından oluşan bir sepet ve çini vazo hediye etti.